POZNAT RIVAL ZVEZDE U KVALIFIKACIJAMA ZA LIGU EVROPE!
Foto: Starsport©

to je to

POZNAT RIVAL ZVEZDE U KVALIFIKACIJAMA ZA LIGU EVROPE!

I odmah da se razumemo. Kluž je mnogo bolji tim od moldavskog Šerifa

Objavljeno: 22:29h

Tim iz Berna furioznom igrom slomio šampiona Rumunije – 3:1

Dugo se najavljivao veliki balkanski okršaj sa Dinamom, posle velikog razočaranja u Tiraspolju, fudbaleri Crvene zvezde moraće da spašavaju ponos u komšiluku. Ali neće putovati u Zagreb, nego u rumunski Kluž, pošto je Jang Bojs furioznom igrom poslao tim iz Transilvanije na megdan srpskom šampionu u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu Evrope – 3:1.

I odmah da se razumemo. Kluž je mnogo bolji tim od moldavskog Šerifa, pa više u Ljutice Bogdana ne smeju ni da pomisle da će u narednom dvomeču imati ulogu apsolutnog favorita. Sreća za njih je samo što neće ponovo morati na megddan Jang Bojsu, koji je turbo igrom zgazio nekadašnjeg učesnika Lige šampiona.

Velike probleme ima Kluž u ovogodišnjim kvalifikacijama. Visio je za prolaz u prvom kolu, kada se zahvaljujući ukinutom pravilu o golu u gostima, uspeo da se spasi u produžecima. Mučio se i na gostovanju Gibraltaru, a večeras praktično nije imao šansu da uradi nešto više.

FK Crvena zvezda, FK Šerif
foto: Starsport©

Mada je Kluž posle remija na svom terenu (1:1) bajkovito počeo duel u Bernu. Poveo je pogotkom Omranija, koji je klasu pokazao i u sudaru sa Borcem iz Banjaluke. Međutim, od tog trenutka domaćin je ubrzao. Bombardovao je gol rivala sa svih strana. Posebno je raspoložen bio sjajni napadač Ngamelu, koji je sjajnim centaršutem u 22. minutu pomogao Sibatčeu da vrati meč na početak.

Kluž u tim mommentima nije mogao da iznese loptu sa svoje polovine. Uništio ih je Jang Bojs agresijom što je oslikao događaj iz 25. minuta. Iskoristio je loše dodavanje Ngamelu defanzivaca Kluža, odigrao dupli pas i potom zakucao loptu sa 17 metara u mrežu rivala.

Raspao se Kluž na svim nivoima. Svaki napad Jang Bojsa, bio je opasan. Utakmicu je prelomio još jedan pogodak Sibatčea, ovaj put na dodavanje Elia.

Jedan od najboljih igrača Kluža Aleksandru Paun je u 63. minutu dobio drugi žuti karton i tada je meč praktično završen.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.