MESI PROŠETAO PARKOM PRINČEVA: Trenutak KOJI SE ČEKAO (FOTO)
Lionel Mesi, Foto: Profimedia

MAJSTOR

MESI PROŠETAO PARKOM PRINČEVA: Trenutak KOJI SE ČEKAO (FOTO)

Fotka leta, fotka godine, decenije, fotka 21. veka - Lionel Mesi skinuo je dres Barselone posle 21 godine i navukao opremu drugog kluba

Objavljeno: 22:21h

Lionel Mesi prošetao Parkom prinčeva u dresu s brojem 30

Fotka leta, fotka godine, decenije, fotka 21. veka - Lionel Mesi skinuo je dres Barselone posle 21 godine i navukao opremu drugog kluba. Pari Sen Žermen, po mnogima najmoćniji sportski kolektiv na planeti, odneo je veliku pobedu. Najgrandiozniju u svojoj ne tako bogatoj istoriji. Dva dana uoči 51. rođendana jedan od najvećih fudbalera svih vremena i ikona poslednjih generacija i zvanično je stavio paraf na dvogodišnji ugovor sa Parižanima, podigavši dres sa brojem 30.

PSŽ nema one najvrednije trofeje - nije čak ni najtrofejniji klub Francuske - pa u tom smislu ne spada u evropsko plemstvo prvog reda sa Realom, Milanom, Liverpulom, Bajernom ili Barselonom, međutim dolazak Mesija svakako je istorijski iskorak ka tom društvu.

Imao je Pariz osamdesetih Safeta Sušića, Rošetoa, Batsa, Luisa Fernandeza; imao je devedesetih Žorža Veu, Raija, Žinolu, Okoču; početkom novog milenijuma Park prinčeva na noge je dizala Ronaldinjova magija, da bi potom redom dolazili Pauleta, Kavani, Ibrahimović, Di Marija, Tijago Silva... PSŽ je demostrirao strašnu moć kada je Barseloni uzeo Nejmara u najvećem transferu svih vremena, a evropska marka postao pošto je Brazilcu pridodao najboljeg mladog igrača planete, Kilijana Embapea.

Za sve to vreme klub je rapidno rastao, došao nadomak Marselja i Sent Etjena po broju titula, igrao četvrtfinale, polufinale, napokon i finale Lige šampiona prošle godine. Multimilijarderi iz Katara spiskali su skoro MILIJARDU I PO EVRA da bi došli u poziciju da se nose sa najvećima i obezbede klubu status takav da jedan od najvećih svih vremena kaže - to je to, igraću u Parizu!

Lionel Mesi najveći je "trofej" u istoriji Pari Sen Žermena. Pa ako je on jedan od statusnih simbola, dragulja modernog fudbala - a tu će tvrdnju malo ko uspeti da pobije - Pariz konačno može da krikne kako ima fudbalskog velikana.

Jer sa Mesijem u timu PSŽ to jeste.

Sad oni najveći, pravi trofeji, dolaze kao posledica...

(Espreso / Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.