POZNAT GLAVNI SUDIJA MEČA U TIRASPOLJU: Nekada je učestvovao u nameštanju utakmica, a sada ima veliko poverenje
Foto: Starsport

uefa odlučila

POZNAT GLAVNI SUDIJA MEČA U TIRASPOLJU: Nekada je učestvovao u nameštanju utakmica, a sada ima veliko poverenje

Uz sudijski posao Feliks Cvajer bavi se i prodajom nekretnina Feliks Cvajer

Objavljeno:

Iskusni nemački arbitar Feliks Cvajer delegiran je za glavnog sudiju revanš meča između Šerifa i Crvene zvezde koji se igra sledeće nedelje.

Cvajer se od 2012. godine nalazi na listi internacionalca sa FIFA znakom, a tokom karijere ustalio se među arbitrima koji uvažavaju najveće poverenje UEFA. Ipak, iako je sudio brojne duele od velikog značaja, od početka karijere do danas prate ga kontroverze.

Cvajer je 2005. godine bio umešan u skandal oko nameštanja utakmica čiji je glavni akter bio sudija Robert Hoizer i tom prilikom suspendovan je na šest meseci pošto je dokazano da je prihvatio mito od 300 evra. Ovaj incident dugo je držan u tajnosti, dok ga nisu otkrile novine Di Cajt koje su objavile tajne dosijee iz Fudbalskog saveza Nemačke.

Od pomenutog skandala do danas 40-godišnji sudija je napravio niz koraka u karijeri, međutim kontroverze ga nisu zaobilazile ni kasnije, a poslednja u nizu bila je vezana za suđenje na susretu Čelsija i Rena u okviru Lige šampiona kada je optužen od strane dela javnosti da je odlukama znatno pomogao londonskom klubu da stigne do pobede.

Uz sudijski posao, Cvajer se bavi i prodajom nekretnina, a pomoćnici uz aut linije u Moldaviji ćemu biti sunarodnici Rafael Foltin i Štefan Lup. Podsetimo, prvi meč između Crvene zvezde i Šerifa završen je nerešenim rezultatom 1:1.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.