ČUVENE IZJAVE LEGENDARNOG TRENERA: Živadinović nikada nije imao dlake na jeziku
Foto: FK Crvena zvezda

pamtiće se zauvek

ČUVENE IZJAVE LEGENDARNOG TRENERA: Živadinović nikada nije imao dlake na jeziku

Najpoznatiji citat legendarnog trenera glasi da je "2:0 najopasniji rezultat"

Objavljeno:

Srpski fudbal ostao je bez velikog trenera Milana Živadinovića. Proslavljeni trener je u poznim godinama bio čovek koji je celu naciju oduševljavao svojim izjavama.

Najpoznatiji citat Živadinovića je svakako čuvena izjava da je "2:0 najopasniji rezultat". Često se ova tvrdnja obistini kao tačnom. Jednom prilikom komentarišući engleski fudbal vrlo oštro pričao je o kvalitetima ostrvskih defanzivaca.

- Uvek dva štopera kod engleskih ekipa su dva buzdovana koji stoje i uvek može da se prođe - rekao je tada Živadinović.

Kada je pobeđena Kostarika na startu Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine, pred meč sa Švajcarskom, Živadinović je uživo u programu televizije imao jedan lapsus.

- Stalno tražimo da Kolarov izađe, međutim njegovo vraćanje nazad nije hitro, a nije ni mnogo zatvoreno od srednjih igrača... Šiptari su, ovaj, ahm... Švajcarci su jako brzi - rekao je tom prilikom Milan Živadinović.

Milan Živadinović
foto: Filip Plavčić

Crvena zvezda je pre dolaska Vladimira Milojevića na klupu dugo imala velikih probema u kvalifikacijama za Evropu. Dešavalo se da se ne prođu ni uvodna kola kvalifikacija za euro takmičenja, ali ni u tom trenutku se Živadinović nije plašio protivnika koji dolaze.

- Pa možda i prođu, dva divlja protivnika. Ima tu dosta divljaka. Pa taj Šerif, Merif...Ti svi Moldavija, Mandalija, kako se sve zovu... Pa valjda ćemo pobediti prvaka Albanije - rekao je komentarišuči potencijalne rivale Crvene zvezde.

Često je potencirao i to da je sada na tržištu fudbala previše novca i da igrači ne vrede onoliko koliko su plaćeni. To je jednom prilikom demonstrirao na pripmeru Vladimira Beare.

- Danas kad čujem ove da mi pričaju o milionima. U moje vreme Beara je došao u Zvezdu za jedan mantil i onaj gornji deo kuhinje - ispričao je tada popularni Živa.

Milan Živadinović
foto: Filip Plavčić

Svoj angažman u Crvenoj zvezdi koju je vodio od 1992. do 1994. godine opisao je kao - seks.

- Šta ćemo sad mi, da otkrijemo ovom narodu neke istine! To što sam ja došao u Crvenu zvezdu to je bilo pre svega zahvaljujući Vladimiru Cvetkoviću! On me je doveo jer je takva situacija biča. Ja sam trebao da idem u Libiju i bile su velike pare, a Cvele je rekao: ’Zapamti jednu stvar u životu. Velike pare to je perverzija, a doći biti trener Zvezde to je pravi seks!' I ja sam se odlučio za seks! I došao sam da radim za 10 maraka, jer moja ljubav je crveno-bela boja - otkrio je jednom prilikom Živadinović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.