ZVEZDA SE OPROSTILA OD ŽIVADINOVIĆA: Bio je tu u teškom vremenu, ostavio je NEIZBRISIV TRAG!
Foto: Filip Plavčić

poslednje zbogom

ZVEZDA SE OPROSTILA OD ŽIVADINOVIĆA: Bio je tu u teškom vremenu, ostavio je NEIZBRISIV TRAG!

Crvena zvezda je u saopštenju istakla i zanimljivu anegdotu iz peridoa kad je Živadinović bio trener kluba

Objavljeno:

FK Crvena zvezda se oprostio od svog bivšeg fudbalera i trenera i legende jugoslovenskog fudbala Milana Živadinovića.

Popularni "Bard" je preminuo u subotu prepodne u 77. godini života.

Prenosimo celo saopštenje Zvezde:

"Živadinović je neko ko je ostavio neizbrisiv trag, ne samo u srpskom, nego i u međunarodnom fudbalu. Kao fudbaler je u dva navrata nastupao za Crvenu zvezdu u kojoj je i ponikao. Prvo je dres našeg kluba nosio posle juniorskog staža od 1960. do 1963, a potom je nastupao za Čelik, Vardar i Slobodu iz Užica, da bi se vratio u crveno-beli dres i igrao od 1966. do 1968. godine. Posle toga je nastupao za Rijeku, Crvenku i Sudvest.

Milan Živadinović
foto: Filip Plavčić

Već kao tridesetogodišnjak je započeo trenerku karijeru, jer zbog povrede kičme nikada nije bio u prilici da iskaže svoj pun potencijal, a priliku da sa klupe predvodi svoj omiljeni klub imao je od 1992. do 1994. godine. Bio je tu u veoma teškom vremenu, kada Zvezda zbog sankcija nije mogla da učestvuje u evropskim takmičenjima i uspeo je da osvoji jedan nacionalni kup. Ipak, anegdota kada je u finišu meča na teren poslao rezervnog golmana Milana Simeunovića, koji je potom postao junak u penal seriji protiv večitog rivala, će se zauvek prepričavati.

U trenerskoj karijeri je predvodio i: Spartak Suboticu, Novi Sad, Rad, Sutjesku, Sakarjaspor, Budućnost, Radnički Niš, Al Šahab, OFK Beograd, reprezentaciju Jugoslavije do 23 godine, reprezentaciju Jugoslavije, Al Nasr, reprezentaciju Iraka, Obilić, reprezentacije Jemena i Gane, Saba Bateri, Čangša i reprezentacija Mijanmara

Neka mu je večna slava i hvala", stoji u saopštenju Zvezde.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.