KLASIK PRIPAO ENGLESKOJ: Sterling i Kejn srušili Nemačku, Miler između njihovih golova promašio ZICER! (VIDEO)
Foto: EPA/Andy Rain

euro 2020, 1/8 finala

KLASIK PRIPAO ENGLESKOJ: Sterling i Kejn srušili Nemačku, Miler između njihovih golova promašio ZICER! (VIDEO)

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste da pratite uživo na portalu Espreso

Objavljeno: 00:13h

Derbi osmine finala Evropskog prvenstva u fudbalu na stadionu Vembli igrali su Engleska i Nemačka, a domaćin je ostvario veliku pobedu 2:0 (0:0).

Igralo se očekivano žestoko, ali nije bilo golova do poslednjih 15 minuta.

U prvom poluvremenu su "Tri lava" propustila najbolju priliku u nadoknadi vremena kada je Kejn prevario Nojera, ali je Humels sjajnim uklizavanjem sprečio gol. Prethodno je Sterling sa distance namučio kapitena Nemačke.

"Das Manšaft" je imao najbolju priliku kada je Vernerov šut odbranio Pikford koji je ostao nesavladan na ovom prvenstvu. Gosens je takođe promašio loptu posle izvrsnog centaršuta Kimiha.

U nastavku su opet Nemci krenuli bolje, a vrhunski volje Haverca je prstima odbranio golman Engleske. Prvi gol je pao u 75. minutu a delo je Rahima Sterlinga, njegov treći na EURO-u.

Brzo su domaći iskoristili višak, a napadač Mančester sitija odlično odreagovao na centaršut po zemlji Šoa i bacio Vembli u delirijum.

Nemci su stoodstotnu priliku za izjednačenje imali samo šest minuta kasnije. Domaćin je izgubio loptu na sredini terena, Haverc brzo izbacio Milera koji je poslao loptu pored istrčalog Pikforda, ali i zamalo pored stative...

U 86. minutu, Gnabri je izgubio loptu, Griliš u kontri pronašao Kejna u petercu a ovaj glavom smestio loptu u mrežu i rešio meč.

Engleska će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča Švedska - Ukrajina (21.00), u Glazgovu.

Ovo je bilo 18. izdanje klasika evropskog i svetskog fudbala. Nemci su pre toga slavili devet puta, Englezi pet, a četiri puta je bilo nerešeno.

Dva puta su dvoboji "Gordog Albiona" i "Elfa" rešeni u produžecima, i to u prva dva duela. Engleska je slavila 4:2 na starom Vembliju 1966. i tako osvojila jedinu titulu svetskog prvaka. I tada su, kao i sada, takmičenje počeli bez primljenog gola u grupnoj fazi.

Nemačka se revanširala četiri godine kasnije u Meksiku u četvrtfinalu (3:2 posle produžetaka), ali je poražena u polufinalu od Italije.

Dva puta se stiglo i do penala. U Italiji 1990. i ponovo u Londonu 1996. godine. I na SP-u i na EURO-u slavili su Nemci i na kraju osvajali titule ('90. poslednji put kao Zapadna Nemačka).

II POLUVREME

90+1. minut - četiri minuta nadoknade. Nemci su uporni, ali pokušaj Gorecke pa Haverca nije pretnja po Pikforda.

88. minut - Henderson je zamenio Rajsa, a na drugoj strani Džan Gintera.

86. minut - GOL - Gnabri je izgubio loptu, Griliš u kontri pronašao Kejna u petercu a ovaj glavom smestio loptu u mrežu - 2:0!

81. minut - stopostotna šansa za Nemce! Domaći su izgubili loptu, Haverc brzo izbacio Milera koji je poslao loptu pored istrčalog Pikforda, ali i ZAMALO pored stative...

77. minut - javna opomena za Megvajera. Milerov udarac iz slobodnjaka je zaustavio živi zid.

75. minut - GOL - opet Sterling! Napadač Mančester sitija je odlično odreagovao na centaršut po zemlji Šoa i bacio Vembli u delirijum - 1:0!

72. minut - Gosens je malo nagazio rivala i zaradio žuti karton.

69. minut - Gnabri je u igri umesto Vernera. I Sautgejt je izvršio prvu izmenu: Griliš je na terenu umesto Sake.

57. minut - ušli smo u period igre kad i jedni i drugi postižu najviše golova. Tempo se opet pojačao, pretio je Sterling, pa je Vernera na drugo jstrani zaustavio Stons.

48. minut - Haverc je uhvatio volej sjajno, ali je Pikford vrhovima prstiju prebacio loptu preko gola.

I POLUVREME

45+3. minut - kraj prvog poluvremena.

45+2. minut - najbolja prilika za Engleze. Nemci su startovali na Sterlinga, lopta se odbila do Kejna koji je driblingom izbacio Nojera, ali Humels je u odsudnom trenutku klizećim sklonio loptu.

45. minut - javna opomena za Filpsa zbog gaženja Krosa.

32. minut - najbolja prilika na utakmici. Verner je dobio loptu iskosa sa leve strane i šutirao po zemlji, ali je istrčali Pikford dobro odbranio.

31. minut - odličan tempo. Imali su sada malo više prostora u kontri Nemci, Kimih je levom nogom centrirao sa desne strane, Gosens s eubacio, ali nije zahvatio loptu kako je želeo.

27. minut - sad se više igra na polovini Nemačke. Odbranili su se "panceri" od kornera, ali je onda Megvajer stigao u skoku do lopte, ali je poslao pored gola.

25. minut - žuti karton za Gintera.

16. minut - odličan udarac sa preko 20 metara Sterlinga. Nojer je teškom mukom odbio loptu u korner.

13. minut - oslobodili su se Englezi pritiska. Ridiger je u uglu faulirao Saku, najmlađeg igrača na terenu.

10. minut - Haverc je šutirao iz slobodnog udarca, izblokiran je, ali se nastavlja pritisak Elfa.

8. minut - Nemci su definitivno bolje počeli. Gorecka pogotovo opasan, sada ga je u kontri pred šesnaestercem zaustavio faulom Rajs. Kažnjen je žutim kartonom.

4. minut - Gorecka je uputio prvi šut ka golu, bez opasnosti po Pikforda.

3. minut - Kimih je centrirao sa desne strane, na drugoj stativi je reagovao Voker i izbacio loptu u korner.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.