OTAC MU JE NARKOMAN U ZATVORU, A SESTRA MU JE UMRLA: Izgubio je i BABU, PRAO JE TANJIRE, a sada je HEROJ EURO-a!
Foto: Profimedia

Da se naježiš

OTAC MU JE NARKOMAN U ZATVORU, A SESTRA MU JE UMRLA: Izgubio je i BABU, PRAO JE TANJIRE, a sada je HEROJ EURO-a!

Gotovo je sigurno da će Filips u petak na Vembliju biti u prvoj postavi na utakmici protiv Škotske

Objavljeno: 23:36h

Engleski reprezentativac Kalvin Fillips (25) igrač je koji je u prvom kolu Evropskog prvenstva na utakmici protiv Hrvatske asistirao Sterlingu za pobednički gol.

Engleska reprezentacija nikada do sada nije pobedila prvu utakmicu na EURO-u, a mladi igrač Lidsa pomogao je da se prekine to prokletstvo.

Inače porodični čovek, Filips zbog epidemiološke situacije ne može sreću podeliti sa osobom koju najviše voli.

U nedelju je njegova devojka Ešli Behan, sa kojom je od svoje 11. godine, rekla da je ponosna na njega.

Prošle godine, Lids je izborio ulazak u Premijer ligu, a za vreme proslave na stadionu Eland Roud bila je i njegova pokojna baka Val.

Umrla je u januaru nakon kratke bolesti te je bila jedna od prvih koja je čestitala Filipsu kada je u avgustu prošle godine ušao u sastav engleske reprezentacije.

Jedini čovek koja je nedostajao te večeri bio je njegov otac Mark. Naime, on trenutačno služi kaznu u zatvoru koji se nalazi nedaleko od Lidsovog kampa.

Engleski reprezentativac tokom sezone se svakodnevno vozi pored zatvora, ali oca ne posećuje prečesto nego radije telefonski razgovara sa njim svake dve nedelje

Nakon što je ušao u sastav reprezentacije, Filips je kontaktirao oca pa je za "The Times" rekao kako je u pozadini čuo ostale zatvorenike kako pevaju himnu Lidsa i 'lupaju po zidovima'.

Filips je svojevremeno otvoreno govorio o svom ocu.

- Često je provodio vreme u zatvoru. Upao je u loše društvo, imao je problema s drogom i tučom, ma sve čega se možete setiti - rekao je, pa nastavio:

- Nije odrastao u najboljoj situaciji. Oca nikad nije poznavao. Nazvali su ga 'Chalky' (kreda) zato što je bio jedini crnac u školi i u komšiluku, a brojni ga još uvek tako zovu.

Filipsov otac je Jamajčanin, a veznjaka su prošlog leta povezivali s jamajčanskom reprezentacijom sve dok nije intervenisao Sautgejt i uverio ga da za njega ima mesta u engleskoj reprezentaciji.

Filips se ponosi svojim korenima i snažno podupire pokret 'Black Lives Matter'.

- Mislim da je neverovatno kako se pokret širi iz jedne zemlje u drugu. Mislim da sam poprilično srećan jer jako malo ljudi zna da sam crnac. Ako stvarno ne poznajete moju porodicu i mene, nećete znati da sam crnac - rekao je za "Yorkshire Evening Pos"t pre godinu dana.

- Ali moji prijatelji i porodica ponekad ne mogu proći ulicom, a da ih neko krivo ne pogleda. Imam prijatelje koji ne mogu sediti u vlastitom vrtu jer im komšije dobacuju neukusne komentare i odnose se prema njima bez ikakvog poštovanja. To je vrlo bolno za mene i moje i ljude koja znam.

On je takođe govorio i o tome koliko je blizak s majkom Linzi, koja je spavala na sofi u kući gde je živio zajedno s mlađim bratom i dve sestre.

Engleski reprezentativac, njegov brat i sestre imali su besplatne obroke u školi, a Filips danas donira sredstva organizacijama koje pomažu..

Phillips je jedan od onih koji na društvenim mrežama nerijetko objavljuje fotografije s majkom, a za Majčin dan ove godina objavio je zajedničku fotografiju s bakom i majkom uz natpis:

- Sretan majčin dan ovim dvjema nevjerojatnim ženama. Volim vas i cijenim sve što ste učinile za mene.

Igrač Lidsa rodio se kao trojka sa dve sestre, ali Larša je umrla nekoliko meseci kasnije.

- Kad slavimo rođendan, uvek čestitamo i Larši. Uvek odemo položiti cveće na grob. Mislim na nju kad igram. Imam tetovažu na ruci koja nju simbolizuje te zbog toga ljubim ruku i pokazujem prema nebu- rekao je svojevremeno za "The Times".

Filips je u 11. godini upoznao ljubav svog života, a tada je radio dva posla - kao recepcioner i blagajnik u piceriji u Lidsu. S obzirom na to da se veruje kako engleski reprezentativac zarađuje oko 50.000 funti nedeljno, bezbrižno može brinuti o devojci i porodici.

Još jedna ključna figura u njegovom usponu je trener Marselo Bijelsa.

- Svake srede odradimo najteži trening kog zovemo 'ubica'. To bude pokolj. Mislim da mnoge ekipe ne treniraju našim intenzitetom - rekao je Filips.

Engleski reprezentativac se na utakmici protiv Hrvatske pokazao od vitalne važnosti, a svojim nastupom nije previše iznenadio navijače Lidsa koji su dugo smatrali kako je zaslužio biti član engleske reprezentacije. Dobio je mural u centru Lidsa uz klupske legende Lukasa Radabea i Alberta Johansona

Gotovo je sigurno da će Filips u petak na Vembliju biti u prvoj postavi na utakmici protiv Škotske.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.