PUCA SVE PO ŠAVOVIMA U FRANCUSKOJ REPREZENTACIJI: Teške optužbe Žirua upućene Mbapeu - RASKOL PRED DUEL SA NEMCIMA!
Foto: Profimedia

Bruka

PUCA SVE PO ŠAVOVIMA U FRANCUSKOJ REPREZENTACIJI: Teške optužbe Žirua upućene Mbapeu - RASKOL PRED DUEL SA NEMCIMA!

Mbapeu je itekako zasmetalo što je Žirusve to izjavio o njemu, te je čak hteo da održi pres konferenciju povodom toga

Objavljeno: 23:36h

Ljubitelji fudbala večeras mogu da uživaju u velikom derbiju između Francuske i Nemačke.

Na "Alijans Areni" u Minhenu igra se najzanimljiviji meč dosadašnjeg dela Evropskog prvenstva, a prema mnogima sastaju se dva najveća favorita za osvajanje zlatne medalje.

Francuzi žele do osvajanja Evropskog prvenstva kako bi upotpunili svoje sjajne igre nakon što su pre tri godine u Rusiji postali prvaci sveta.

Međutim, jasno je da ih večeras očekuje izuzetno težak protivnik jer je jasno da Nemačku nikada ne smete tako lako otpisati. Meč se igra u Minhenu gde će Nemci imati prednost domaćeg terena.

Francuski mediji pred ovu utakmicu pišu o tome da u svlačionici Trikolora nije baš najbolja atmosfera nakon što se Olivije Žiru javno požalio na to da ga saigrači ignorišu u većini akcija.

To se najviše odnosilo na Kilijana Mbapea koji je u pripremnim mečevima u nekoliko navrata završavao akcije, a imao je opciju da uposli Žirua.

- Bio sam nevidljiv jer nekad kada istrčim napad ne dobijem loptu koju očekujem. Ne kažem da napravim uvek sve kako treba, ali imam brojna rešenja u kaznenom prostoru - rekao je Žiru, aludirajući na sebičnost Mbapea.

Mbapeu je itekako zasmetalo što je Žirusve to izjavio o njemu, te je čak hteo da održi pres konferenciju povodom toga, ali je Dešam uspeo nekako da ga uveri da to ne radi.

Međutim, pred utakmicu protiv Nemačke Mbape je odlučio da progovori o odnosu sa Žiruom i otkrio je šta mu je najviše zasmetalo.

- Nije stvar u tome šta je on rekao. Iskreno, to što je rekao me uopšte nije pogodilo. Ja sam napadač i znam da ima takvih situacija. Takav osećaj doživim 365 puta u utakmici i dešavaće se stalno kada misliš da te saigrači zapostavljaju u nekim akcijama - kaže Mbape i dodaje.

- Čestitao sam mu na golu nakon te utakmice, a on mi nije ništa rekao. Tek kasnije sam čuo šta je izjavio novinarima. Nije on rekao ništa loše jer je napadač i želi da postiže golova. Blizu je rekorda i kada ste napadač samo o tome mislite.

Meni je zasmetalo što je tako javno pričao o svemu tome. Više bih volio da mi je to rekao u svlačionici jer znam da bih ja tako postupio ukoliko bih se našao u sličnoj situaciji. Takve stvari trebaju da ostanu u svlačionici, a ne da se o njima javno priča. No, to nije više problem i to smo rešili.

- Ne želim da pokvarimo ove pripreme za EURO koje su bile jako dobre zbog nekih sitnica i nezadovoljstva pojedinaca. Ekipa je najbitnija i svi trebamo tako da razmišljamo. Očekuju nas teški izazovi i moramo maksimalno biti fokusirani na utakmice.

Takođe, Mbape se dotakao i Kristijana Eriksena koji je kolabirao pre nekoliko dana na meču između Danske i Finske i jedva je ostao živ.

- Bili smo na treningu i pred sami kraj nam je trener rekao šta se desilo. Bilo je užasno to čuti. Mi smo igrači i znamo koliko su stresne takve scene na terenu. Iskreno, utakmica je tada postala nebitna i igrači su bili veoma hrabri što su se vratili kasnije na teren - kaže Mbape i dodaje.

- Najvažnije je da Eriksen bude dobro i da njegova porodica može mirno spavati nakon svega. Bilo je zaista teško gledati sve ono što se dešavalo na terenu toga dana.

Podsećamo, utakmica između Francuske i Nemačke igra se od 21.00 čas, a kvote su skoro izjednačene što zaista nije tako čest slučaj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.