ODLIČNA UTAKMICA U AMSTERDAMU: Fantastičan gol Jarmolenka nije bio dovoljan, pobeda Holandije (VIDEO+FOTO)
Foto: EPA/ John Thys

EURO 2020 - grupa c

ODLIČNA UTAKMICA U AMSTERDAMU: Fantastičan gol Jarmolenka nije bio dovoljan, pobeda Holandije (VIDEO+FOTO)

Kompletan tok meča mogli ste uživo pratiti na našem portalu

Objavljeno: 23:23h

Fudbaleri Holandije pobedili su selekciju Ukrajine 3:2, u meču prvog kola Grupe C Evropskog prvenstva.

U prvom poluvremenu nije bilo golova. Bolji je bio domaći tim koji se propisno ispromašivao u ovom delu susreta.

Nastavila je Holandija u istom ritmu, a takva igra dala je rezultat u 52. minutu kada je Vajnaldum iskoristio odbijenu loptu i savladao golmana Ukrajine. Šest minuta kasnije drugi gol za domaću selekciju postigao je Veghorst.

Ukrajina se tada probudila, a uspela je da izjednači za samo četiri minuta. Prvo je Andrej Jarmolenko sa dvadesetak metara prelepim golom smanjio rezultat, da bi izjednačenje doneo Roman Jaremčuk glavom, nakon izvedenog slobodnog udarca.

Pobedu i tri boda Holandijij doneo je Damfris kada je pogodio glavom na centaršut Akea u 85. minutu susreta.

Na tabeli Grupe C, Austrija i Holandija imaju po tri boda, dok su Ukrajina i Severna Makedonija bez bodova. U drugom kolu Grupe C sastaju se Ukrajina i Severna Makedonija, odnosno Holandija i Austrija, a mečevi su na programu 17. juna.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

DRUGO POLUVREME:

90+5' KRAJ URAKMICE!!!! Holandija je protiv Ukrajine na kraju teškom mukom uspela da upiše prvu pobedu na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu 3:2.

90+3' Tek sada prvi žuti karton na meču, a dobio ga je Sidorčuk.

90' Glavni sudija meča pokazao je da će se igrati još pet minuta.

85' GOOOOOOOOOLLLL!!!!!!! Domaćini ponovo vode na oduševljenje njihovih navijača u Amsterdamu. Strelac gola bio je Damfris.

79' GOOOOOOOOOLLLLL!!!! Ukrajina je potpuno uzvratila udarac i stigla do izjednačenja. Jaremčuk je skočio i pogodio glavom.

75' GOOOOOOOOOOLLLLL!!!! Kakav udarac Jarmolenka, ovo se jednostavno nije moglo odbraniti. Ukrajina se vraća, ulazimo u neizvesnu završnicu.

71' Ukrajina je pokušala da smanji rezultat preko Jaremčuka, ali je dobro odbranio Stekelenburg.

58' GOOOOOOOOOLLL!!!!!! Domaćini su duplirali prednost. Sudije proveravaju da li je bio ofsajd. Pogodak je na kraju priznat, a strelac je Veghorst.

52' GOOOOOOOOOLLL!!!!!!! Holandija je krunisala bolju igru koju je imala od samog početka utakmice i na kraju stigla do prednosti. Strelac je bio Žoržinjo Vajnaldum.

46' Nastavljena je utakmica na "Johan Krojf" areni.

PRVO POLUVREME:

45' Kraj prvog poluvremena u Amsterdamu. Sjajan dinamičan fudbal u kome su nedostajali samo golovi. Holandija je bila bolja, ali je posle prvog poluvremena na semaforu rezultat 0:0.

40' Ne prestaju naleti Holandije, Damfris je sada pokušao.

39' Najlepši momenat na utakmici, volej Vajnalduma, Bushan neverovatno interveniše.

37' Van Arnholt ponovo pokušava, sada iz daljine, lopta odlazi preko gola, ostaje 0:0.

30' Jarmolenko šutira, brani Stekelenburg.

27' Van Arnholt je bio u prilici, ponovo je mladi golman Ukrajine fantastično intervenisao.

12' Prva izmena u ekipi Ukrajine, iz igre je izašao Zubkov, a na terenu je sada Marlos.

6' Vajnaldum je fino odložio loptu Danfrisu, od svega samo korner za Holandiju.

2' Odličan napad Ukrajine, a u kontri još bolji Holandije, šutirao je Depaj, ali je golman Ukrajine odbranio njegov udarac.

1' Počela je utakmica u Amsterdamu.

SASTAVI TIMOVA:

Holandija: Stekelenburg – Damfris, Timber, De Vrij, Blind, Van Arnholt – De Ron, Vajnaldum, De Jong – Veghorst, Depaj

Ukrajina: Bushan – Karavaev, Zabarnji, Matvijenko, Mikolenko – Zinčenko – Jarmolenko, Sidorčuk, Malinovskij, Zubkov – Jaremčuk

Treći dan Evropskog prvenstva u fudbalu zatvoriće utakmica između Holandije i Ukrajine koja se igra u okviru grupe C na amsterdamskoj "Johan Krojf" areni.

Fudbalska reprezentacija Holandije, Fudbalska reprezentacija Ukrajine
foto: EPA/ Dean Mouhtaropoulous

Reprezentacija Holandije vraća se na velika takmičenja posle dva velika propuštena. Tokom pripremnog dela odigrali su dva susreta, protiv Škotske je bilo 2:2, dok su Gruziju savladali sa 3:0.

Selekcija Ukrajine ističe se kao tim koji bi mogao da bude potencijalno iznenađenje na turniru, pod vođstvom legendardnog Andreja Ševčenka. U pripremnom periodu tim Ukrajine odigrao je mečeve sa Bahreinom 1:1, dok su pobedili Severnu Irsku 1:0 i Kipar 4:0.

Iako "lale" jesu blagi favoriti u ovoj grupi, kako zbog kvaliteta sastava, tako i zbog domaćeg terena, u ovaj susret ulaze oslabljeni. Osim Virdžila fan Dajka koji neće igrati na celom prvenstvu, nije stigao da se oporavi ni Matajs de Liht, te će Holanđani biti bez dvojice možda i ključnih šrafova u odbrani.

To bi mogli da iskoriste momci koje sa klupe predvodi Andrej Ševčenko i koji kada imaju dan mogu da budu izrazito efikasni i nezgodni po svakog protivnika.

(Espreso/M. Dr.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.