KONTE TVRDI DA MU JE BITNIJI PROJEKAT OD PLATE: Odbijanjem miliona premijerligaša je to i dokazao!
Foto: EPA/Simone Venezia

PRINCIPIJELAN

KONTE TVRDI DA MU JE BITNIJI PROJEKAT OD PLATE: Odbijanjem miliona premijerligaša je to i dokazao!

Konteu je davno od čelnika Intera poručeno da ovoga leta neće dobiti skupa pojačanja, pa je odlučio da digne sidro

Objavljeno:

Italijanski mediji su optužili Antonija Kontea da je olako napustio Inter nakon što je postalo jasno da klub upada u finansijsku krizu.

Italijan je svojevremeno napustio mesto selektora Azura i za veliki novac prešao u Čelsi, a kad je tamo smenjen 2019. prešao je u Inter koji je tada trošio mnogo pod vođstvom kineskih vlasnika.

Sve im se isplatilo dugo čekanim trofejom, ali su Neroazuri takvim poslovanjem upali u velike finansijske probleme, a Kinezi sada pokušavaj uda nađu kupca za većinski deo akcija.

Konteu je davno poručeno da ovoga puta neće dobiti skupa pojačanja, pa je odlučio da digne sidro.

Antonio Konte
foto: EPA/Roberto Bregani

Prigovara mu se i da nije spreman da radi za nešto manju platu, ali on drugačije razmišlja.

- Ja zarađujem mnogo? Ali mnogo više činim da klub zarađuje. Cene određuje fudbalska pijaca, određuju ih postignuti rezultati, posao koji se radi proteklih godina - počeo je italijanski stručnjak priču za Gazetu.

- Da su moj problem novac ili opsesija u prošlosti bih ostao gde sam bio. Prihvatio bih kompromise i produžavao saradanju.

- Umesto toga, pogledam klupske projekte i draže mi je ostati kod kuće ako me ne uvere. To je pitanje vizije, ozbiljnosti, iskrenosti i principa od kojih ne odstupam - poručio je Konte.

Da se drži takvih principa, potvrđuje vest da je odbi o15 miliona evra da postane novi menadžer Totenhema, čime bi postao drugi najplaćeniji menadžer Premijer lige zajedno sa Jirgenom Klopom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.