BRANE VRH EVROPE: Portugalci sa Ronaldom žele da ponove veliki uspeh!
Foto: EPA/Jose Sena Goulao

Euro 2020

BRANE VRH EVROPE: Portugalci sa Ronaldom žele da ponove veliki uspeh!

Portugalci će igrati u Grupi F protiv Mađarske (Budimpešta), Nemačke (Minhen) i Francuske (Budimpešta)

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Portugala braniće ove godine titulu prvaka Evrope, a na predstojećem takmičenju moći će da računa na jednu od najtalentovanijih generacija.

Portugal je do prethodne titule došao sa samo jednom pobedom u regularnom toku meča, a od ove generacije očekuje se mnogo ubedljivija igra.

Na ovom prvenstvu Kristijano Ronaldo (Juventus) pokušaće da obori rekord i postane najbolji strelac evropskih prvenstava, pošto se prethodno izjednačio sa Mišelom Platinijem na prvom mestu sa devet golova.

Portugalci će igrati u Grupi F protiv Mađarske (Budimpešta), Nemačke (Minhen) i Francuske (Budimpešta).

- Imam veliko poverenje u svoje igrače i uveren sam da je Portugal kandidat za titulu - rekao je selektor Fernando Santoš.

Igrači koji će pored Ronalda činiti glavni deo tima su Žoao Feliks (Atletiko Madrid), Bernardo Silva (Mančester siti), Ruben Dijas (Mančester siti) i Diogo Žota (Liverpul).

Mnogi igrači napredovali su u odnosu na prošlu godinu, kada je prvenstvo trebalo da se održi, ali je odloženo zbog pandemije korona virusa.

Žota je tada igrao za Vulverhempton, dok je sada redovan član ekipe Liverpula, a za selekciju je u medjuvremnu postigao šest golova na 12 utakmica.

Dijas igra mnogo bolje u Sitiju, Bruno Fernandeš (Mančester junajted) postao je ključni igrač svoje ekipe, a Feliks je sa Atletikom uspeo da osvoji titulu prvaka Španije.

Titulu u portugalskom prvenstvu osvojio je Sporting iz Lisabona, a iz tog tima na Evropsko prvenstvo ići će napadač Pedro Gonsalveš.

"Spisak nije napravljen za dva, tri dana. Ako sam pozvao ove igrače, to je zato što svi imaju odličan kvalitet", dodao je Santoš.

Moglo bi biti još više talenta u portugalskom timu da igra i mladi fudbaler Vulverhemptona Pedro Neto koji propušta EURO zbog povrede kolena.

Odbranu tima će predvoditi 38-godišnji Pepe (Porto), koji je na prošlom finalnom meču prvenstva bio proglašen za najkorisnijeg igrača.

Ronaldo će igrati na svom petom uzastopnom evropskom prvenstvu i pokušaće da svom imenu doda još jedan rekord.

On će pokušati da obori rekord po broju golova za jednu od reprezentacija, koji drži Iranac Ali Daei sa 109 golova. Ronaldu nedostaje šest golova da izjednači rekord.

Napadač Juventusa je za selekciju Portugala postizao gol svake godine, od prvog 2004.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.