HOLANĐANI SE NISU PROSLAVILI U KLUBOVIMA: Sada imaju šansu na EURO-U!
Foto: EPA

Euro 2020

HOLANĐANI SE NISU PROSLAVILI U KLUBOVIMA: Sada imaju šansu na EURO-U!

Kuman je ekipu predvodio u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je reprezentaciju napustio prošlog avgusta, kako bi preuzeo Barselonu

Objavljeno:

Predstojeće Evropsko fudbalsko prvenstvo prilika je za pojedine reprezentativce Holandije da poprave utisak posle razočaravajuće sezone u svojim klubovima.

Tu šansu neće dobiti kapiten Virdžil van Dajk, koji je odlučio da propusti predstojeći turnir kako bi se što bolje oporavio od povrede kolena, koju je zadobio u oktobru igrajući za Liverpul u gradskom derbiju protiv Evertona.

U holandskoj reprezentaciji nadaju se da Van Dajkovo odsustvo neće uzrokovati iste probleme koje je Liverpul imao ove sezone. "Crveni" nisu uspeli da odbrane titulu, a tek su u poslednjih nekoliko kola u Premijer ligi izborili plasman u Ligu šampiona.

Takodje, takmičenje će propustiti i igrač Mančester junajteda Doni Van de Bek zbog povrede, a selektor Frank de Bur neće pozvati zamenu.

Izuzev defanzivca Intera Stefana de Freja i grupe igrača iz Ajaksa, koji su osvojili duplu krunu, mnogi reprezentativci Holandije dočekuju predstojeći šampionat posle sezona u kojima nisu ostvareni očekivani rezultati.

Džordžinjo Vejnaldum bio je deo ekipe Liverpula koja nije odbranila titulu, Frenki de Jong nije osvojio nijedan trofej sa Barselonom, a Matejs de Liht je sa Juventusom prekinuo niz od devet šampionskih titula u Seriji A.

Fudbaler Mančester sitija Nejtan Ake osvojio je titulu u Premijer ligi, ali je imao problema sa povredama.

Od 30. marta i utakmice protiv Gibraltara (7:0) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine, nije igrao fudbaler Ajaksa Dejli Blind. Na proslavi 35. šampionske titule, on se na štakama priključio saigračima.

"Prema prognozama lekara, pretpostavljamo da će biti spreman. On će uraditi sve što može kako bi se pripremio, ali može da se dogodi i da zaigra kasnije tokom turnira. Nadamo se da će to ipak biti ranije nego što očekujemo, ali nikad ne znate šta se može dogoditi", rekao je selektor De Bur.

Evropsko prvenstvo počinje u petak 11. juna, Holandija će turnir početi dva dana kasnije utakmicom protiv Ukrajine. Holandjani će sve tri utakmice u Grupi C, gde su još Austrija i Severna Makedonija, igrati u Amsterdamu, pred najmanje 12.000 navijača.

Holandija je u prošlosti gubila u finalima velikih takmičenja, na svetskim prvenstvima, 1974, 1978. i 2010. godine. Jedinu titulu evropskog šampiona osvojila je 1988. godine, kada su u ekipi bili Marko van Basten, Rud Gulit, Frank Rajkard i Ronald Kuman.

Kuman je ekipu predvodio u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je reprezentaciju napustio prošlog avgusta, kako bi preuzeo Barselonu.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.