NAJVEĆA EVROPSKA SMOTRA TREBA DA POČNE, A NJIH NA NJOJ NEMA: Mnogo velikih imena propušta EURO!
Foto: Profimedia

Euro 2020

NAJVEĆA EVROPSKA SMOTRA TREBA DA POČNE, A NJIH NA NJOJ NEMA: Mnogo velikih imena propušta EURO!

Biće čudno bez njih

Objavljeno:

Neki od najboljih evropskih fudbalera propustiće predstojeće Evropsko prvenstvo ili zbog toga što se njihova zemlja nije kvalifikovala ili zbog povreda, a pojedine su selektori izostavili sa spiska

Norveški napadač Erling Haland jedno je od najvećih imena koje će nedostajati, jer se njegova zemlja nije plasirala na EURO.

Haland je bio "stvarno besan" kada je Norveška izgubila od Srbije u polufinalu plej-ofa uskrativši tako ovom napadaču šansu da svoje umeće pokaže da jednoj od najvećih međunarodnih pozornica.

On je bio sjajan tokom poslednjih nekoliko sezona, a njegovi nastupi su doveli do toga da je smatran naslednikom Lionela Mesija i Kristijana Ronalda. Ovaj 20-godišnji napadač je u protekle dve sezone postigao 59 golova na 57 utakmica za Borusiju Dortmund.

Vezista Lacija Sergej Milinković-Savić, koji je postigao dva gola u toj polufinalnoj utakmici protiv Norveške, takođe će propustiti Evropsko prvenstvo pošto je Srbija izgubila od Škotske na penale u finalu baraža.

Jedan od najboljih svetskih golmana, takođe, igra za zemlju koja se nije kvalifikovala. Golman Atletiko Madrida Jan Oblak kapiten je Slovenije, za koju igra i napadač Atalante Josip Iličić.

Jedan od najboljih svetskih napadača, koji se vratio iz reprezentativne penzije u martu, 39-godišnji Zlatan Ibrahimović propustiće EURO zbog povrede kolena.

Kapiten Holandije Virdžil van Dajk, takođe, je povredio koleno i neće se oporaviti na vreme. Još jedan bek Liverpula, Džo Gomez, iz istog razloga neće igrati za Englesku, baš kao ni Trent Aleksander-Arnold koji se povredio na prijateljskoj utakmici s Austrijom.

Branilac titule Portugal igraće bez napadača Pedra Neta, dok Ansu Fati neće igrati za Španiju pošto je nedavno imao i treću operaciju na problematičnom kolenu.

Selektor Španije Luis Enrike izostavio je sa spiska veterana Serhija Ramosa nakon sezone u kojoj se mučio s povredama. Sa 180 utakmica odigranih za Španiju, Ramos je bio igrač sa najviše nastupa za nacionalni tim u Evropi i bio je na putu da obori svetski rekord Egipćanina Ahmeda Hasana od 184 utakmice.

Za tim Nemačke je selektor Joahim Lev ponovo izostavio Žeroma Boatenga, ali je opozvao Tomasa Milera i Matsa Humelsa.

Vezni igrač Hrvatske Ivan Rakitić nije na spisku selektora, ali je odluku doneo sam pošto se prošle godine povukao iz nacionalnog tima nedugo nakon što je napustio Barselonu i potpisao za Sevilju.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.