KO JE BUDUĆA NADA EURO-A? Ovo je šansa da je pokažu mlade snage!
Foto: EPA/Frederic Scheidemann

Sad da ih vidimo

KO JE BUDUĆA NADA EURO-A? Ovo je šansa da je pokažu mlade snage!

Od poslednjeg Svetskog prvenstva prošle su tri godine, pa je mnogo igrača koji će debitovati na najvećim takmičenjima

Objavljeno: 22:57h

Svako Evropsko prvenstvo nudi mladim fudbalerima priliku da se proslave na međunarodnoj sceni, tako će biti i na ovogodišnjem koje počinje u petak, 11. juna.

Od poslednjeg Svetskog prvenstva prošle su tri godine, pa je mnogo igrača koji će debitovati na najvećim takmičenjima. Pored toga, Evropska fudbalska unija (Uefa) je proširila ekipe sa 23 na 26 igrača, tako da za mlade ima još više prostora.

Mladi igrači koji bi mogli da obeleže EURO 2020:

Fil Foden Kada se Mančester siti sastao sa Borusijom Dortmund u četvrfinalu Lige šampiona ove sezone sve oči su bile uprte u napadača nemačkog tima Erlinga Holanda.

Međutim, u glavnog igrača tog dvomeča izrastao je Foden, koji je postigao dva najvažnija gola za svoj tim (po jedan u oba meča). Siti je taj dvomeč rešio ukupnim rezultatom 4:2.

Svoju karijeru 21-godišnji igrač gradio je u mlađim kategorijama Sitija, a u ovoj sezoni odigrao je gotovo sve mečeve u Premijer ligi, koju je njegov tim osvojio.

Foden je bio premlad da bi igrao 2018. na Svetskom prvenstvu, ali je za Englesku debitovao prošle godine i odmah se prilagodio nacionalnom timu.

Feran Tores Napadač Mančester sitija Tores je na sebe skrenuo pažnju het-trikom u meču protiv Nemačke (6:0), u Ligi nacija, novembra prošle godine.

Već je redovan starter na mečevima selekcije Španije, a za Siti je 21-godišnji igrač ove sezone postigao četiri gola u grupnoj fazi Lige šampiona.

Jedini koji zna da ga nadmaši u selekciji je 18-godišnji Ansu Fati, koji će ovo takmičenje propustiti zbog povrede kolena.

Žoao Feliks Napadač Atletiko Madrida ponekad izgleda opterećen očekivanjima od njegovog dolaska iz Benfike za 126 miliona evra.

Povrede i infekcija korona virusom poremetile su njegov ritam ove sezone, ali je Feliks pokazao da može biti bitan igrač kada je u formi.

Za selekciju Portugala, 21-godišnji igrač je debitovao u polufinalu Lige nacija 2019. godine i od tada je redovan na spisku selektora.

Očekivanja su da će Feliks biti igrač sa klupe na ovom prvenstvu, jer selektor Fernando Santoš forsira napadačku trojku - Kristijano Ronaldo, Diogo Žota i Bernardo Silva.

Đanluiđi Donaruma golman Milana i dalje ima samo 22 godine, ali je deo italijanskog tima skoro pet godina.

Donaruma, koji se smatra naslednikom slavnog Đanluiđija Bufona, za Milan je debitovao sa 16 godina.

Neuspeh Italije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, znači da će ovo Donarumi biti debi na velikim takmičenjima.

Kaj Haverc Čelsi je 21-godišnjeg fudbalera kupio u septembru prošle godine iz Bajer Leverkuzena za 70 miliona funti. Trebalo mu je vremena da se navikne na život u Engleskoj, a od dolaska nemačkog trenera Tomasa Tuhela beleži sve bolje partije.

Selektor Nemačke Joahim Lev je za svoje poslednje takmičenje izabrao još jednog mladog igrača, Džamala Musijalu, dok se 17-godišnji Florijan Virc nije našao na konačnom spisku.

Matejs de Liht Holandija je razvila čitavu novu generaciju igrača od poslednjeg velikog nastupa na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

De Liht se pojavio zajedno sa Frenkijem de Jongom, Donijem van de Bekom i Rajanom Gravenberhom u timu Ajaksa, koji je 2019. godine stigao do polufinala Lige šampiona.

Otkako igra u Juventusu, 21-godišnji fudbaler je učvrstio svoje mesto medju najboljim odbrambenim igračima sveta, a za državni tim je već odigrao više od 20 utakmica

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.