U Zagrebu - Muuuk! Mihini slobodnjaci, šokirani Tuđman u loži i Sneg je opet Snežana... (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Iggy Speed

Idemo na EURO

U Zagrebu - Muuuk! Mihini slobodnjaci, šokirani Tuđman u loži i Sneg je opet Snežana... (VIDEO)

Najbolja utakmica jedne generacije koja je mogla mnogo, mnogo više
Objavljeno:

A onda je došla sama utakmica, na jednoj strani zvanično treća reprezentacija sveta sa Mundijala održanog godinu dana ranije, a na drugoj tim sastavljen od velikih imena, ali kome je možda upravo taj meč bio najveći momenat, iako je mogao mnogo, mnogo više.

Slavljenička pesma domaćina je uveliko trajala, verujući da ništa ne može izvući Jugoslovene iz užarenog "Maksimira" na kome je satima pre početka bila uzavrela atmosfera, na ivici incidenta.

Tome je naročito doprineo rani prvi gol koji su uspeli da daju Hrvati preko Alena Bokšića u 20. minutu, a mnogi su tada pomislili da se momcima, koje je sa klupe predvodio veliki Vujadin Boškov, sprema debakl sličan onome koji je Partizan doživeo koju godinu ranije na istom mestu.

Međutim, nije tako mislio Siniša Mihajlović, uz Dejana Stankovića verovatno najbolji igrač te utakmice.

Dva puta ista fora iz slobodnih udaraca je prodata "vatrenima". Prvo Mijatović poravnava rezultat, a onda pet minuta kasnije momenat koji je obeležio karijeru Dražena Ladića, pošto samo on verovatno zna kako je lopta koja je očešala - glavu, leđa ili nešto treće Dejana Stankovića završila iza gol linije za potpunu tišinu na stadionu.

Preokret kakav se retko viđao i i dalje viđa od srpskih fudbalera u nacionalnom timu, i to usred Zagreba, ali trebalo je izdržati još sat vremena, a na još veće muke smo bačeni u finišu prvog poluvrema kada je Zoran Mirković dobio crveni karton zbog koga je postao heroj cele Srbije i Crne Gore u tom trenutku.

Scena sa Jarnijem, kada je hrvatski bek napravio faul nad njim, a onda se nadneo i rekao mu ko zna šta i nonšalantan potez popularnog Batice koji ga grabi rukom za međunožje zbog čega zarađuje isključenje od španskog arbitra Arande i onda laganim korakom odlazi u svlačionicu uz podignuta tri prsta.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.