U Zagrebu - Muuuk! Mihini slobodnjaci, šokirani Tuđman u loži i Sneg je opet Snežana... (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Iggy Speed

Idemo na EURO

U Zagrebu - Muuuk! Mihini slobodnjaci, šokirani Tuđman u loži i Sneg je opet Snežana... (VIDEO)

Najbolja utakmica jedne generacije koja je mogla mnogo, mnogo više
Objavljeno:

Mnogo antologijskih mečeva od raspada zajedničke države i ratova 90-tih godina odigrali su naši i hrvatski sportisti, ali čini se da se nijedan ne pamti kao onaj između fudbalera dve zemlje odigran 9. oktobra 1999. godine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sa svežim ranama iz krovoprolića nekoliko godina ranije i ulogom koji je samo doprineo prevelikom naboju koji je okruživao gostovanje tada još, jugoslovenske reprezentacije u Zagrebu, desilo se čudo koje se i dan danas prepričava.

Sve je bilo jasno uoči te utakmice između "dojučerašnjih" reprezentativnih drugova. Jugoslovenima (Srbima i Crnogorcima) je bio dovoljan i bod da obezbede makar baraž, a najjačoj generaciji "kockastih" u istoriji je bila neophodna pobeda.

Atmosfera na ivici linča je danima pre utakmice vladala u prestonici Hrvatske, u kojoj se mržnja javno dokazivala prema svemu što je srpsko ili ima veze sa Srbijom.

Scena 1. Dejan Savićević daje izjavu ispred hotela u Zagrebu, dan uoči utakmice, a prolaznik mu dobacuje i, naravno, istog trenutka stiže odgovor zbog čega je video snimak te situacije na Jutjubu postao kultan.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.