NEMCI OPET NIPODAŠTAVAJU LEVANDOVSKOG, legenda Bajerna besna: NE MOŽE TO TAKO, samo on je mogao da dobije nagradu!
Foto: EPA/ANDY RAIN

a da nije poljak...

NEMCI OPET NIPODAŠTAVAJU LEVANDOVSKOG, legenda Bajerna besna: NE MOŽE TO TAKO, samo on je mogao da dobije nagradu!

Dobar deo javnosti je pre meča čak zahtevao da Leva ne igra iz poštovanja prema Milerovom rekordu, a sada su otišli predaleko

Objavljeno:

Neverovatan tretman ima zvanično najbolji igrač sveta Robert Levandovski u Nemačkoj. Iako je prva zvezda moćnog Bajerna sa kojim je osvojio bar jednom sve moguće trofeje (do juče bio i aktuelni prvak Evrope), a jedan je i od najboljih golgetera ovog veka, navijači u Nemačkoj kao da na svaki mogući način žele da umanje njegove podvige.

Poljak je u poslednjem kolu Bundeslige srušio 49 godina star rekord slavnog Gerda Milera po broju golova u sezoni (postigao je 41), i to pogotkom u 90. minutu meča sa Augzburgom (5:2).

Pre duela trener gostiju je najavljivao da će učiniti sve da spreči Levandovskom u tome jer je Miler bio njegov idol. To i nije toliko čudno, ali je čak dobar deo javnosti zahtevao da Leva ne igra taj meč iz poštovanja prema rekordu!

Robert Levandovski
foto: EPA/Alexander Hassenstein

A sada su tek otišli predaleko. Za najboljeg igrača prvenstva po izboru navijača nije izabran špic Bajerna već Erling Holand, napadač Borusije Dortmund.

Iako je mladi Norvežanin igrao sjajno za "Milionere", Levandovski je sa minhenskim velikanom osvojio titulu i bio ubedljivo najbolji strelac šampionata iako je dobar deo prolećne sezone propustio zbog povrede.

Erling Haland
foto: EPA/Julio Munoz

To je razbesnelo još jednog čuvenog napadača, Karstena Jankera.

- Ne može to tako, to je nemoguće! Samo je Levandovski mogao da dobije nagradu, niko drugi! Pa on je srušio rekord koji se smatrao nemogućim! - besan je bio Janker, bivši centarfor upravo Bajerna, a pre toga Kajzerslauterna, ali i reprezentacije Nemačke.

Karsten Janker, Žorž Košta
foto: EPA/Ed Oudenaarden

Ipak, pohvalio je i sjajnog Holanda.

- Verujem da je Erling izvanredan igrač i da budućnost pripada njemu. Volim da ga gledam, posebno mi se sviđa kako se kreće po terenu. Sviđa mi se i njegov stav. Kad počne da trči, praktično ga je nemoguće stići - istakao je.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.