ISPLIVALI DETALJI DRAGOVIĆEVOG UGOVORA: Zaradiće 7 cifara, zna se i kada će MU ISTEĆI I SVE ŠTO VAS ZANIMA
Foto: Printscreen

to je to

ISPLIVALI DETALJI DRAGOVIĆEVOG UGOVORA: Zaradiće 7 cifara, zna se i kada će MU ISTEĆI I SVE ŠTO VAS ZANIMA

Crveno-belim navijačima Dragović je dobro poznat

Objavljeno:

Čekali su navijači mesecima, a Aleksandar Dragović je konačno stigao. Pojačanje Crvene zvezde iz Bundeslige je jedno od najzvučnijih imena koje je ikada došlo u srpski fudbal, pošto je reč o štoperu koji je ne tako davno koštao čak 20 miliona evra!

Crveno-belim navijačima Dragović je dobro poznat jer poslednjih nedelja prate svaki detalj njegovog dolaka u Beograd, ali šira fudbalska javnost možda i nije upoznata sa momkom čiji su roditelji inače poreklom iz glavnog grada Srbije. Dragović je rođen i odrastao je u Austriji, za koju i nastupa, ali mu veliki deo familije i dalje živi u Srbiji.

I u tome se krije razlog njegove velike želje da igra za Zvezdu koja nikako ne može finansijski da parira uslovima koje su mu drugi nudili.

Prema informacijama koje ima MONDO, Aleksandar Dragović potpisao je trogodišnji ugovor vredan 1,8 miliona evra, odnosno 600.000 mu sleduje po sezoni, iako je imao ponudu Dinama iz Moskva koja je bila znatno izdašnija.

Naime, klub u kome se za transfere pita Željko Buvač, bivši pomoćnik Jirgena Klopa, spremio je bio ponudu od 1,7 miliona evra po sezoni, kao što je imao u Bajeru, ali je to Dragović odbio.

Dragović je često isticao koliko bi voleo da obuče dres crveno-belih, a na današnjem predstavljanju objasnio je odakle ta ljubav. Dok je bio dečak, na najveći stadion u Srbiji dovodio ga je deda, kako bi zajedno pratili utakmice Crvene zvezde. Ljubav je ostala i decenijama kasnije...

Danas se Dragović u Srbiju vraća kao ostvaren fudbaler. Nosio je dres Austrije iz Beča, Bazela, Dinamo Kijeva, Bajer Leverkuzena i Lestera, u kom je bio samo na pozajmici. Pored toga, redovan je u reprezentaciji Austrije, za koju je skupio skoro 90 nastupa i nalazi se na spisku selektora za predstojeće Evropsko prvenstvo.

A ipak, Aleksandar i pored toliko iskustva, dolazi u najboljim fudbalskim godinama. Dragović je rođen u martu 1991. godine, pa će crveno-beli dres obući tek nešto posle 30. rođendana. Retke su situacije u srpskom fudbalu da igrači ovog kalibra, u tim godinama, po prvi put zaigraju u Srbiji!

Ogromna želja da igra, koju Dragović ni u jednom trenutku nije krio, presudila je ovog puta. Kako je rekao u jednom od intervjua, za njega dolazak u Srbiju nije korak unazad u karijeri, posebno kada Crvena zvezda pravi dobre rezultate na evropskoj sceni.

To je Dragoviću vrlo dobro poznat teren. Od sezone 2008/09 samo jednom nije igrao međunarodne mečeve! Bio je učesnik grupnih faza i u Ligi šampiona i u Ligi Evrope, sakupio je mnogo kvalifikacionih mečeva i nema dileme da će biti pravo pojačanje Dejanu Stankoviću za narednu sezonu. Uostalom, to govori i novac koji je trošen za njega.

Svojevremeno ga je Bazel platio Austriji milion evra, Dinamo iz Kijeva je izdvojio čak 10 miliona da ga dovede, a najviše je uložio Bajer. Za fudbalera srpskog porekla tim iz Leverkuzena izbrojao je 21 miliona evra pre pet godina, a delić tog novca povratio je jednogodišnjem pozajmicom u Lester. Lisice su izdvojile 2,5 miliona za tih godinu dana.

Što se tiče trofeja, ni tu Aleksandar Dragović nije ''tanak''. Trofeji u Kupu Austrije, Švajcarske i Ukrajine (dva puta), šampionske titule u Švajcarskoj (čak četiri) i Ukrajini (dve), uz Superkup Ukrajine sa Dinamom su dobra baza pred dolazak u Beograd. Juče je gledao kako Crvena zvezda osvaja Kup Srbije, a naredne sezone će želeti da i on podiže pehare!

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.