DA LI ĆE PRAVDA BITI ZADOVOLJENA? Počelo je suđenje za KATASTROFU NA HILSBOROU!
Foto: Youtube

PROCES

DA LI ĆE PRAVDA BITI ZADOVOLJENA? Počelo je suđenje za KATASTROFU NA HILSBOROU!

Britansko tužilaštvo je 2016. godine utvrdilo da je policijska greška uzrokovala tragediju na stadionu Hilsboro u Šefildu 1989. godine i smrt 96 navijača Liverpula uoči utakmice protiv Notingem Foresta, a policija je prethodno usmeravala istragu tako da se za katastrofu okrive navijači, a ta istraga je ukinuta 2012. godine

Objavljeno:

Sud u Britaniji prekinuo je suđenje dvojici bivših policajaca iz Južnog Jorkšira i njihovom bivšem advokatu koji su optuženi za izbegavanje pravde zbog izmena policijskih izjava nakon katastrofe na stadionu Hilsboro u Šefildu 1989. godine.

U izveštaju lorda Tejlora iz 1990. godine, koji je sprovodio istragu o ovom događaju navodi se da je glavni uzrok tragedije loša policijska kontrola ulaska navijača na tribinu, ali je tadašnja vlast odlučila da nema dovoljno dokaza za pokretanje istrage protiv nadležnih iz policije.

Tužilaštvo je tvrdilo da su trojica optuženih tada promenili izjave kako bi prikrili propuste policije južnog Jorkšira zbog katastrofe, a sud je utvrdio je da nema slučaja jer izmenjene policijske izjave u istrazi lorda Tejlora u vezi ove katastrofe nisu date u okviru zakonske istrage na kojoj se dokazi daju pod zakletvom, pa u tom smislu ne mogu biti uzete u obzir, navodi Gardijan.

Britansko tužilaštvo je 2016. godine utvrdilo da je policijska greška uzrokovala tragediju na stadionu Hilsboro u Šefildu 1989. godine i smrt 96 navijača Liverpula uoči utakmice protiv Notingem Foresta, a policija je prethodno usmeravala istragu tako da se za katastrofu okrive navijači, a ta istraga je ukinuta 2012. godine.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.