HOROR, POZNATOG HRVATSKOG FUDBALERA GAĐALI MOLOTOVLJEVIM KOKTELOM: Iznenada je napadnut, bio opušten, a onda ŠOK!
Foto: Printscreen/Instagram/Božidar Radošević

samo se začulo bum, i svi su polegali

HOROR, POZNATOG HRVATSKOG FUDBALERA GAĐALI MOLOTOVLJEVIM KOKTELOM: Iznenada je napadnut, bio opušten, a onda ŠOK!

Bilo je strašno stanje, sreća je da nije nijedan od koktela razbio staklo i upao u bus. Jer da je upao unutra, da je bila eksplozija, bila bi tragedija - ispričao je bivši golman Hajduka i Budućnosti

Objavljeno:

Igrači iranskog prvaka Persepolisa su autobusom krenuli na utakmicu protiv Zob Ahana. Svako se opuštao na svoj način uoči važnog susreta, ali misli im je prekinula glasna eksplozija. Bili su prestravljeni, mislili su da je bombaški napad.

Ali, bili su to navijači mrskog rivala Sepahana koji su njihov autobus gađali molotovljevim koktelima. Sve je ovo proživeo hrvatski golman Božidar Radošević (32) koji već nekoliko godina igra u Persepolisu.

- Bio je iznenadni napad, prepali smo se, mislili smo da su bombe. Opušteni smo bili u autobusu, neki su dremali, neki slušali muziku, tipkali po mobilnom. Niko nije očekivao ovo. Čulo se bum-bum-bum, svi se bacili na pod. Bilo je kao bojno polje - kaže nam Radošević.

Persepolis i Sepahan su najveći rivali te se i ove sezone bore za titulu. Kako su igrači Persepolisa igrali protiv Zob Ahana, koji je iz Isfahana, istog grada kao i Sepahan, navijači tog kluba su hteli da prestraše igrače mrskog rivala. Pogodili su molotovljevim koktelima zadnji i prednji deo autobusa. Hteli su da povrede suparničke igrače, a na svu sreću, nisu uspeli u svom divljačkom naumu koji nema veze sa zdravim razumom.

- Događalo se i pre, često su nas zasipali kamenjem, ali ne ovako Ovaj put su navijači dočekali priliku da nas zaskoče i zasuli nas molotovljevim koktelima. Bilo je strašno stanje, sreća je da nije nijedan od koktela razbio staklo i upao u bus. Jer da je upao unutra, da je bila eksplozija, bila bi tragedija. Kako je sve ostalo napolju, uspeli smo istrčati ispred. Huligani su pobegli - priča nam Radošević, i dalje šokiran zbog svega proživljenog.

Bili su u šoku, razmišljali su hoće li uopšte igrati utakmicu, ali nisu znali kako će Savez reagovati na sve. Hrabro su izašli na teren i pobedili 2-1. Zadali su najjači mogući udarac vandalima koji su hteli da ih povrede.

- Niko u klubu nije znao kakve su sankcije ako ne odigramo. Nismo znali što će Savez na kraju reći, stoga smo odlučili igrati. I nismo pogrešili, nova tri boda su tu.

Još sedam kola je do kraja prvenstva, a bivši golman Hajduka je dobio nekoliko dana pauze zbog reprezentativne pauze pa se odmah uputio u rodni Split. Da se s porodicom oporavi od ovog šoka i pripremi za završnicu sezone.

- Proživeo sam svašta, ali ovo je nešto najgore - rekao je za kraj.

Radošević je dete Hajduka, iz kog je otišao 2011. godine. Nakon Budućnosti, Solina, Istre, Kopera, 2016. godine zaputio se u daleki Iran i potpisao za Persepolis. S klubom je osvojio četiri titule prvaka, ove godine bori se za petu, ali već neko vreme razmišlja o potencijalnoj promeni kluba.

Dugi niz godina je u Iranu, ima ponuda iz Evrope, a za verovati je kako je i ovaj incident doprineo tome.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.