RADE BOGDANOVIĆ NIKAD OŠTRIJI POSLE KUPA: Sve je SASUO, nimalo NIJE ŠTEDEO! Za Espreso govorio i o Atletiku i Pepu
Foto: Profimedia, Starsport©, Printscreen

pravo u srž problema

RADE BOGDANOVIĆ NIKAD OŠTRIJI POSLE KUPA: Sve je SASUO, nimalo NIJE ŠTEDEO! Za Espreso govorio i o Atletiku i Pepu

Bogdanović je istakao da ko ne može da iskontroliše emocije, ne zaslužuje da bude akter derbija i velikih utakmica

Objavljeno:

U razgovoru za "Espreso", bivši reprezentativac Jugoslavije Rade Bogdanović osvrnuo se na aktuelne teme u srpskom fudbalu, ali i na evropskoj sceni.

Nekadašnji napadač sarajevskog Željezničara nije impresioniran viđenim u finalu Kupa Srbije.

- Samo finale je ispunilo očekivanja, koja od mene nisu bila velika. Da bi finale bilo željenog kvaliteta potrebno je da akteri istog imaju taj kvalitet. A u naša dva najbolja kluba, Zvezdi i Partizanu, iskreno, takvog igračkog kvaliteta nema. Zato su izostali dobri potezi, brža igra, atraktivne šanse. Bili su i pod velikim pritiskom, pogotovo Zvezdini, zbog te duple krune.

Rade Bogdanović
foto: Printscreen/Twitter/@colovic86

Pitali smo Bogdanovića i šta misli o suđenju Srđana Jovanovića i njegovih pomoćnika, koji su imali dosta posla na stadionu "Rajko Mitić".

- Nije na meni da ocenjujem suđenje, postoji organizacija koja se bavi time, a iskreno, nisam ni mnogo obratio pažnju na to. U svakom slučaju, delikatno je suditi jednu takvu utakmicu.

Ovaj 165. večiti derbi će nažalost ostati upamćen i po ružnim scenama tokom penal serije, ali i na samom kraju meča. Bogdanović kaže da su neprimereni potezi nažalost postale sastavni deo duala Zvezde i Partizana.

- U poslednjih dvadesetak godina kod nas često ima takvih čarki u derbijima, a pojednici sve pokrenu i pre utakmica, kao da insistiraju na tome. Ali emocije nisu izgovor. Ako nisi sposoban da iskontrolišeš emocije, ne zaslužuješ da učestvuješ u takvoj utakmici. Ti potezi su bili sramni i degutantni.

Rade Bogdanović
foto: Printscreen/youtube/Nebojsa Petrovic

Rade je deo svoje igračke karijere proveo u Atletiku iz Madrida i srećan je što je njegov bivši klub osvojio La Ligu.

- U početku nisam očekivao titulu Atletika, ali kako je sezona krenula i kako se videlo da je Barselona u rasulu, a Real jedna istrošena ekipa, bez svežine, postajalo je sve jasnije da bi "Jorgandžije" mogle do trofeja. Prvenstvo je na kraju bilo vrlo dramatično, do poslednjeg kola, ali je Atletiko titulu apsolutno zaslužio.

Večeras se igra finale manjeg od dva evropska klupska takmičenja, Lige Evrope, između Mančester junajteda i Viljareala. Evo šta Bogdanović očekuje.

Rade Bogdanović
foto: Printscreen/Mondo

- Te velike evropske utakmice, finala, su ozbiljno nadigravanje i taktiziranje. I Solskjer i Unai Emeri su veliki treneri, a pogotovo Španac koji je toliko trofeja osvojio (tri uzastopne LE sa Seviljom, prim. aut.) je spreman na taktiziranje i izrazito defanzivnu igru. Mislim da je ipak Junajted favorit jer ima jače igrače.

Šlag na tortu će biti veliko finale Lige šampiona 29. maja na stadionu Dragao u Portu. Oba rivala su moderni engleski velikani - Mančester siti i Čelsi.

- Ako Gvardiola i sa Sitijem osvoji Ligu šampiona bez ijednog klasičnog napadača, treba mu podići spomenik! Na taj način bi pobio sva fudbalska pravila. Očekujem ipak neizvesnu utakmicu i pravi spektakl jer je i Čelsi izuzetna ekipa pa su im šanse 50-50.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.