'SVETI DUH' NAPUSTIO PREMIJERLIGAŠA: Vulvsi raskinuli ugovor sa portugalskim trenerom!
Foto: EPA/Peter Powell

ostavio je jak pečat

'SVETI DUH' NAPUSTIO PREMIJERLIGAŠA: Vulvsi raskinuli ugovor sa portugalskim trenerom!

Nunjo je napravio pravu malu koloniju portugalskih fudbalera u Vulverhemptonu, ali i postizao odlične rezultate

Objavljeno:

Engleski fudbalski klub Vulverhempton saopštio je danas da će trener Nunjo Espiritu Santo na kraju sezone napustiti klub.

Kako je navedeno, uprava i trener sporazumno su se dogovorili o završetku saradnje.

- Od prvog dana dolaska na Kompton, ambicija je bila da napravimo pozitivne promene i da poguramo klub napred i ponosan sam što mogu da kažem da smo to radili svakodnevno. Ostvarili smo naše ciljeve, to smo uradili zajedno, uz mnogo strasti - rekao je Santo za klupski sajt.

Santo je preuzeo Vulvse 2017. godine. U prvoj sezoni predvodio je ekipu do titule u Čempionšipu, a zatim i do najboljih rezultata u Premijer ligi, sedmo mesto u poslednje dve sezone. Vulverhempton je sa njim stigao do četvrtfinala Lige Evrope 2020. godine.

Nunjo Espiritu Santo
foto: EPA/Peter Powell

Poslednje kolo u Premijer ligi igra se u nedelju, a Vulverhempton je 12. na tabeli. Ekipa će sezonu završiti na svom terenu utakmicom protiv Mančester junajteda.

- Prvenstveno želim pojedinačno da zahvalim svakom igraču sa kojim sam radio, na njihovoj odanosti, posvećenosti, napornom radu i talentu. Oni su omogućili ovo neverovatno putovanje. Nedelja će biti veoma emotivan dan, ali sam srećan što će navijači biti na stadionu i što ćemo poslednji put zajedno moći da podelimo poseban trenutak - naveo je portugalski trener.

On je zahvalio navijačima na podršci, stanovnicima Vulverhemptona, koji su mu, kako je naveo, omogućili da se oseća kao kod kuće, kao i zaposlenima u klubu, na podršci i svakodnevnoj posvećenosti.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.