TUHEL UZEO SKALP I ZIDANU I POSLAO REAL NA REMONT: Čelsi im očitao lekciju i zakazao englesko finale! (VIDEO)
Foto: EPA/Neil Hall

liga šampiona, polufinale

TUHEL UZEO SKALP I ZIDANU I POSLAO REAL NA REMONT: Čelsi im očitao lekciju i zakazao englesko finale! (VIDEO)

U velikom finalu "Plavce" čeka Mančester siti

Objavljeno: 23:01h

Čelsi je večeras u Londonu u revanšu polufinala Lige šampiona sa 2:0 savladao Real Madrid i ukupnim rezultatom 3:1 izborio veliko finale..

Prvi duel u Madridu je završen remijem 1:1, a u velikom finalu londonski klub čeka Mančester siti koji je sinoć eliminisao Pari Sen Žermen.

Čelsi juri svoju drugu titulu prvaka Evrope, a ovo im je treće finale. Nisu poraženi od Reala u njihovih pet poslednjih duela.

Trener domaćih, Tomas Tuhel je od dolaska u London savladao sa "Plavcima" timove Žozea Murinja, Dijega Simeonea, Jirgena Klopa, Karla Anćelotija i Pepa Gvardiole, a sada i četu Zidana.

1 / 5 Foto: EPA/Neil Hall

II POLUVREME

90+4. minut - nema penala nad Ziješom, utakmica je gotova. Čelsi je u finalu.

90. minut - četiri minuta nadoknade.

85. minut - GOL - ponovo je sjajni motor Čelsija Kante osvojio loptu proigrao Pulišića, a ovaj zastao pred istrčalim Kurtoom pa uposlio Maunta koji je zatresao mrežu praznog gola - 2:0!

77. minut - Pulišić je odlično prodro po desnoj strani i poslu loptu kroz peterac paralelno sa gol-linijom, ali je Haverc zamalo zakasnio.

73. minut - zapretio je Silva posle kornera, ali je udarcem glavom poslao loptu pored dalje stative koja je bila nebranjena.

72. minut - žuti karton je zaradio i Kros zbog prekršaja nad rezervistom Pulišićem.

66. minut - nova stoodstotna prilika Čelsija posle kontre, Verner je ostavio Kanteu loptu na tacni, ali je Valverde stigao i izblokirao njegov šut.

64. minut - konačno je Real zapretio, i to preko Azara, Mendi je bio siguran i odbio loptu.

62. minut - Naćo je zbog grubog faula dobio žuti karton. U redovima Reala još je opomenut kapiten Ramos, a kod domaćih Žoržinjo i Kristensen.

59. minut - Haverc ne koristi još jednu stoodstotnu šansu - u kontri je izbio sam pred Kurtoom koji mu je odbranio prizeman šut. Pored sebe je Haverc imao samo zemljaka Vernera...

53. minut - odlična šansa za Maunta koji je prebacio i Kurtou i gol iz vrlo izgledne pozicije.

51. minut - Silva je sada zapretio u svom stilu, posle prekida, ali je prebacio gol.

47. minut - još jednom je Haverc pogodio prečku! Real je sada imao dosta sreće...

1 / 5 Foto: EPA/Neil Hall

I POLUVREME

45. minut - Haverc je ponovo imao loptu u opasnoj kontri, ali se nije snašao. Ramos ga je zaustavio. Nema nadoknade, kraj prvog poluvremena.

36. minut - nova prilika za Benzemu koji je visoko skočio na centaršut i glavom usmerio loptu pod prečku, ali je fenomenalni Mendi još jednom vrhunskom odbranom sprečio da završi u golu.

28. minut - GOL - Haverc je u kontri dobio loptu kada je bio sam pred Kurtoom, prebacio je golmana Reala i pogodio prečku, a Verner odbitak sproveo u mrežu - 1:0!

26. minut - lepa akcija gostiju, lopta je stigla do Benzeme koji je sa ivice šesnaesterca vrlo precizno šutirao, ali je Mendi parirao njegovom udarcu i sjajno odbranio.

17. minut - i Modrić je šutirao sa distance, ali posred gola. U napadu Čelsija koji je usledio Verner je zatresao mrežu, ali je bio u ofsajdu...

14. minut - nakon nekoliko oproštenih oštrih faulova fudbalera Čelsija, Žoržinjo je kažnjen žutim kartonom za grub prekršaj nad bivšim "plavcem", Azarom.

12. minut - uzvratio je odličnim šutem Ridiger, pa Maunt posle prodora po levoj strani, ali je Kurtoa izvrsno intervenisao.

11. minut - prvi udarac u okvir gola uputio je Kros, ali je Mendi bez problema odbranio.

5. minut - Kante je usmeno opomenut posle starta nad Krosom. Silva je otklonio opasnost posle prekida.

1. minut - počela je utakmica. Deliuje da će Real igrati sa trojicim centralnih defanzivaca.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.