MORAŠ DA BUDEŠ AGRESIVAN PROTIV OVIH VELIKIH ZVEZDA! Pep kritikovao 'stidljivu' igru!
Foto: EPA/Yoan Valat

sve je moguće u revanšu

MORAŠ DA BUDEŠ AGRESIVAN PROTIV OVIH VELIKIH ZVEZDA! Pep kritikovao 'stidljivu' igru!

Englezi su pre svega početničkim greškama rivala stekli lepu prednost pred revanp, ali Gvardiola ostaje oprezan

Objavljeno:

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je njegova ekipa igrala stidljivo u prvom poluvremenu utakmice protiv Pari Sen Žermena u polufinalu Lige šampiona i da mora da bude agresivnija u revanšu ako želi da se plasira u finale najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

- Ako budemo igrali stidljivo, a ne kako znamo, onda svašta može da se dogodi, jer oni imaju kvalitet da preokrenu situaciju. Ali, ako budemo igrali kvalitetno kao u drugom poluvremenu, možda ćemo imati šansu da se plasiramo u finale - rekao je Gvardiola, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Mančester siti je sinoć pobedio u Parizu Pari Sen Žermen sa 2:1, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona.

Francuski tim je poveo u 15. minutu golom Markinjosa, izjednačio je Kevin de Brajne u 64, a pobedu Sitiju doneo je Rijad Marez u 71. minutu.

Pari Sen Žermen, Mančester siti, Mičel Baker, Rijad Marez
foto: EPA/Yoan Valat

Gvardiola je rekao da se situacija u vezi sa različitom igrom u dva poluvremena ponovila iz prethodnog kola i dvomeča protiv Borusije iz Dortmunda.

- Svi imaju želju, ali moramo da izvučemo pouke. Tek drugi put u istoriji kluba smo u ovoj fazi Lige šampiona. Skoro 80 odsto igrača nikada nisu igrali u polufinalu Lige šampiona. Nismo kao drugi, ovo je proces. Moram da ubedim igrače da, kada igramo kako znamo, kada su ono što jesu, onda će sve biti lakše. Nadam se da će tako biti u sledećoj utakmici - naveo je Gvardiola.

Pari Sen Žermen, Mančester siti, Ederson
foto: EPA/Yoan Valat

Revanš je na programu u utorak u Mančesteru.

- Moraš da budeš agresivan protiv ovih velikih zvezda ili nećeš uspeti. Kada smo agresivniji i igramo većim intezitetom, onda smo drugačiji. Možemo biti agresivniji i tečniji. Bio sam zadovoljan posle utakmice u svlačionici jer su igrači bili mirni. Nije bilo navijanja, bili su mirni. Svašta može da se dogodi u revanšu. Sada se okrećemo Kristal Palasu, da napravimo važan korak u Premijer ligi - rekao je Gvardiola.

Siti je prvi na tabeli Premijer lige sa 77 bodova, 10 više od drugoplasiranog gradskog rivala Junajteda i potrebne su mu dve pobede u preostalih pet kola za osvajanje šampionske titule.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.