KOMŠIJE NE MOGU DA VERUJU: Hrvati se pitaju - KAKVA VAM JE TO LIGA?!
Foto: Filip Plavčić

svi se čude

KOMŠIJE NE MOGU DA VERUJU: Hrvati se pitaju - KAKVA VAM JE TO LIGA?!

U Hrvatskoj je od pre nekoliko sezona na snazi smanjeno domaće prvenstvo na samo 10 timova, koji igraju u četvorokružno sa 36 kola

Objavljeno:

Superliga dobila je prvaka, Crvenu zvezdu, četiri kola pre kraja. Ipak, sezona još nije gotova, pošto će se do poslednjeg kola voditi velika borba za opstanak.

Naime, situacija u Superligi je takva da u njoj nastupa 20 ekipa, a šest ispada, i polako postaje jasno koja četiri tima će nazad u Prvu ligu. Ali još dva mesta su "otvorena" i čak 11 timova može da završi na tim pozicijama!

I to je hrvatski portal "Indeks" zaista začudilo, pa su konstatovali da u ligi od 20 timova, četiri kola pre kraja čak i šestoplasirani TSC mora da strepi.

- Teško je uopšte prognozirati ko će ostati u ligi, a neverovatan je napredak ostvario baš Napredak koji je pre pet kola bio jedan od glavnih kandidata za ispadanja, a onda je dobio pet utakmica zaredom i pobegao s dna - navodi se u zaključku hrvatskoj medija.

U Hrvatskoj je od pre nekoliko sezona na snazi smanjeno domaće prvenstvo na samo 10 timova, koji igraju u četvorokružno sa 36 kola. Od tada i hrvatski klubovi u Evropi imaju bolje rezultate, zbog veće koncentracije kvaliteta...

A stanje u Superligi Srbije jeste neobično. TSC je na šestom mestu sa 49 bodova, samo sedam više od 15-plasiranog Rada, na poziciji koja vodi u niži rang.

Između njih su i Metalac, Mladost, Spartak, Javor, Napredak, Voždovac, Radnički Niš i Proleter, a i Novi Pazar može da se spasi.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.