DULE SAVIĆ: UEFA je ovo zaslužila zbog KOSOVA, neće tek tako da se završi! Igrači da NAMEŠTAJU, to ne prihvatam!
Foto: Starsport©

kako su sejali...

DULE SAVIĆ: UEFA je ovo zaslužila zbog KOSOVA, neće tek tako da se završi! Igrači da NAMEŠTAJU, to ne prihvatam!

Ja nisam naivan niti glup, ne mogu da poverujem da su utakmice nameštene. Ne znam kako može to da se desi, ja to nisam doživeo u svojoj karijeri nikada - kaže Savić

Objavljeno:

Čuveni fudbalski as Dušan Savić gostovao je na televiziji Prva i tom prilikom se osvrnuo na aktuelna dešavanja u evropskom, ali i domaćem fudbalu.

Čitavu proteklu nedelju je obeležio pokušaj formiranja evropske Superlige koji je UEFA ipak sprečila, još uvek je nepoznato po kojoj ceni. Savić smatra da se evropska kuća fudbala našla u ovoj situaciji zbog sopstvene loše politike.

- UEFA je zaslužila ovo, kada je Kosovo primila u članstvo. Četvrti stav statuta kaže da članice mogu da budu samo države priznate u UN, pošto nisu poštovali svoj statut ovo su i zaslužili - rekao je legendarni Dule.

Legenda Crvene zvezde se slaže u oceni pojedinih stručnjaka da je UEFA dobila bitku, ali ne i rat.

- Ovo nisu mali klubovi i neće to tek tako da se završi. Tačka ovde nije stavljena. Malo će se primiriti, pa se nastavlja. Džej-Pi Morgan (američka invetsiviona banka, prim.aut.) je uložio 6 milijardi, a hoće još više i oni sada deluju neozbiljno pa će sigurno biti zanimljivo da se vidi i njihova reakcija - rekao je Savić.

Aleksander Čeferin, Slaviša Kokeza
foto: Starsport©

Dotakao se i nameštanja utakmica u Srbiji.

- Ja nisam naivan niti glup, ne mogu da poverujem da su utakmice nameštene. Ne znam kako može to da se desi, ja to nisam doživeo u svojoj karijeri nikada. Kako neko nekome može da da bod? Da ga pusti da pobedi i izgubi utakmicu namerno? Mogu da poverujem da se neko u interesu nekog drugog pusti, ali da igrač pusti to ne mogu da poverujem. Videli smo da sudije greše i u Ligi šampiona i na Svetskom prvenstvu i to je nekada neznanje, a nekada namera. Tako i dolazimo do nameštanja. Ako je namerno onda neko stoji iza toga... Igrači da puštaju, to ne prihvatam da postoji. UEFA se time bavi, sve kontrolišu, imaju sve informacije i o kladionicama i sve su mi objašnjavali da kada se nešto naglo menja i sumnjivo je, to se odmah ispituje - poručio je Savić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.