Nosite se i vi i vaša Superliga
Foto: Profimedia

Plastika, plastika

Nosite se i vi i vaša Superliga

Jedina Superliga koju ću gledati je Superliga Srbije. Ufffff...

Objavljeno:

Moderni fudbale, crk'o dabogda!

Lige smrdljive petice i Liga šampiona danas i pre recimo desetak, petnaest, dvadeset godina veze nemaju jedne sa drugima. Pare su sve pojele.

Davno beše to vreme kada je teranje lopte po travnjacima imalo dušu. Sve se pretvorilo u biznis, sve se svelo na pucanje para na bankovne račune. Samo nek se vrti, samo nek rastu finansije, samo dohodak da pršti, samo sipaj od TV prava, od Instagrama smrdljivog, od reklama, od pozeraja. Samo slikaj, snimaj, kači, objavljuj!

Sve je veštački! Gledajte one moderne fudbalere, sve laž i plastika. Dajte, bre, ljudi, pa uzmite bilo kog igrača npr. sa porodicom. Izgleda kao da je rođenu decu i ženu i devojku iznajmio. Samo publicitet!

Aj i to sve, ne mora da gleda ko ne voli, al šta je na terenu?

Svaki igrač, iste karakteristike. Kao da izlaze iz fabrike - manje više svi imaju istu brzinu, sličan nivo tehnike, slične su građe i fizičkih sposobnosti i svi igraju po maltene istom šablonu. Sve je manje onih koji odskaču. Isto dođe dal' igraju npr. Arsenal - Mančester junajted ili Ren - Rems.

A ranije nije bilo tako, ranije je svaka ekipa recimo iz Kalča imala minimum jednog doktora fudbala koji je uz to legenda kluba, koga je uživancija bilo gledati. Samim tim su i njegov saigrači izgledali bolje, prateći njegov ples. Da ne pričamo o španskoj ili engleskoj ligi...

Tada se fudbal nije učio u teretani, nisu se posvećivali sati i sati video analizi protivnika i ostalim veštačkim tvorevinama. Sve moderne tehnologije i "napredak" samo unazađuju nešto što je nekada bila najvažnija sporedna stvar na svetu, nešto za šta smo svi živeli.

Gde je taj Roberto Karlos nestao, da se zaledimo čim priđe lopti. Pa taj isti Karlos bi duvao klupu u Almeriji da je aktivan danas jer "ne zadovoljava kriterijume". Ok, možda malo i lupam, ali sve mi se čini da bi bilo tako.

Da ne navodimo dalje. Nekad smo imali Ronaldinja, danas imamo Nejmara. Možda čak i najbolji primer, nekada je fudbal bio Ronaldinjo, a danas je Nejmar. Pa ko voli, odnosno ne zna za bolje, nek izvoli.

Trofeji se maltene kupuju. Zna se koliko treba da se plati da bi se pehar doneo u vitrine. I na sve to dobijemo ovu Superligu koja sama po sebi uništava sirotinju!

Prihodi će ovim 12 + ko zna koliko klubova metorski da skoči, a ostali neka se dave. Ne možete od fudbala napraviti košarku, a od Lige šampiona NBA. Ne ide to tako momci, od babe praviti devojku. Ajte, molim vas!

Pa čar te Lige šampiona, koliko god i ona sama postajala sve plastičnija, bile su te "manje" ekipe. Neće više biti Šahtjora, neće više biti naših velikana, da pomrse račune nekom Liverpulu ili Real Madridu. Sa tim je, izgleda, gotovo. Zatvara se, vrhunski fudbal postaje specijalitet isključivo za one najbogatije i najmoćnije. Neće biti više Salaha na Marakani, Bufona. Neće biti Bruna Penaldeša na JNA. Luis Suarez više neće davati gol Čačku.

Sve to nam je oteto, ne samo nama, celoj Evropi. Dabogda im te pare izašle da ne kažem na šta. Treba ih bojkotovati.

Da gledam to plastično s**nje, sigurno neću. Svakako će mi biti draži meč Ajaks - Šahtjor nego Mančester Siti - Real Madrid.

Koliko god novca skupili, neće imati dovoljno da kupe i naše duše.

Jedina Superliga koju ću gledati je Superliga Srbije. Ufffff...

(Vladimir Šuster)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.