TADIĆ NE VERUJE U PROJEKAT SUPERLIGA EVROPE: Od toga neće biti ništa!
Foto: EPA/Maurice van Steen

ne mogu samo pare da se gledaju

TADIĆ NE VERUJE U PROJEKAT SUPERLIGA EVROPE: Od toga neće biti ništa!

Igramo fudbal zbog ljubavi

Objavljeno:

I kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije Dušan Tadić je dao svoj komentar na ovo novo osnovano takmičenje pod nazivom Superliga Evrope.

Kaže kako ćemu biti čudna da igra Ligu šampiona sa Ajaksom, a da tamo neće biti najboljih klubova na svetu:

- Mislim da to ne može da zaživi. Svi mi kad krenemo da igramo fudbal, maštamo da se takmičimo u Ligi šampiona. Zato mislim da od toga neće biti ništa. Inače bi bilo baš bezveze... Igramo fudbal zbog ljubavi, tradicije, naravno i ekonomski aspekt je tu, ali ne mogu samo finansije da se gledaju.

Ova istorijska odluka se desila juče kada je Tadić sa Ajaksom ponovo podigao trofej osvajača kupa Holandije:

- Nije bilo previše emocija zbog novog trofeja, jer je čudna situacija zbog praznog stadiona i bez proslave s navijačima. Velika je razlika u odnosu na prethodni put kad smo uzeli trofej. U suštini, dobra je ovo sezona za Ajaks, mada ovo je klub koji uvek pretenduje na najviše ciljeve - kaže Tadić.

Ali ovaj trofej u Kupu nije mnogo zalečio rane, zbog ispadanja iz Lige Evrope od Rome:

- Ostaje žal za Evropom, pošto mislim da smo najkvalitetnija ekipa. Ovde sam tri godine, nadigrali smo bukvalno sve ekipe sa kojima smo se sastali u Evropi: Bajern, Real, Juventuds, Čelsi, Romu i bukvalno nam malo fali da i tu ostvarimo rezultat. Moramo bolje da koristimo šanse, na svakoj utakmici imamo ih po minimum šest-sedam i realno bi trebalo da makar tri budu golovi.

Na kraju se dotakao i državnog tima, i sjajnih rezultata sa početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru:

- Utisci su superpozitivni! Selektor je uneo harizmu, energiju, inteligenciju, svakog dana samopoouzdanje prebacuje na igrače. Vidi se da je bio veliki fudbaler. Stvarno smo svi mnogo uživali na prethodnom okupljanju, sada samo treba da nastavimo dalje i da budemo sve bolji - zaključio je Dušan Tadić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.