LEP GEST LUKE JOVIĆA: Srpski napadač se odrekao velikog bonusa u Realu!
Foto: Profimedia

solidaran

LEP GEST LUKE JOVIĆA: Srpski napadač se odrekao velikog bonusa u Realu!

Ovo bi Realu moglo mnogo da znači u pokušaju da prikupe novac za Erlinga Holanda

Objavljeno:

Fudbal je bio biznis koji je nazdrživo cvetao i u kom se iz sezone u sezonu obrtao sve veći novac, ali je i ovaj biznis pretrpeo težak udarac zbog pandemije koronavirusa.

Uvek najviše stradaju mali, a kako li je njima kada je jedan Real Madrid bio primoran na mere koje nikako nisu tipične za klub koji se u prošlosti redovno isticao rasipništvom i astronomskim ugovorima za fudbalere, pogotovo u eri Florentina Peresa.

Ipak, letos su igrači "kralkjevskog" kluba pristali na smanjenje plata kojim je Real uštedeo 40 miliona evra, a sada su napravili još jedan čin solidarnosti.

FK Real Madrid
foto: AP Manu Fernandez

Svi igrači su se odrekli bonusa na potencijalno osvajanje La Lige ili Lige šampiona, što bi Madriđanima moglo da uštedi dodatnih 30 miliona evra. Pristali su i fudbaleri koji su trenutno na pozajmicama, uključujući Luku Jovića, ali i Bejla, Sebajosa, Edegora...

A nije da "Blankosi" nisu blizu ovih trofeja. U naletu su u Primeri pa se sa Atletikom i Barselonom bore da odbrane titulu, a u Ligi šampiona su stigli do polufinala gde su realno favoriti protiv Čelsija.

Ovo bi Realu moglo mnogo da znači u pokušaju da prikupe novac za Erlinga Holanda koji će verovatno biti najveća zvezda predstojećeg prelaznog roka, ali i najskuplja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.