DA LI SE ISTORIJA PONAVLJA? Kraljevski klub ponovo je blizu trona (VIDEO)
Foto: AP Manu Fernandez

SVE JE MOGUĆE

DA LI SE ISTORIJA PONAVLJA? Kraljevski klub ponovo je blizu trona (VIDEO)

Dva puta se do sada desilo da Real nasledi ekipu Bajerna iz Minhena

Objavljeno:

Poznati su svi učesnici polufinala Lige šampiona za sezonu 2020/2021. Za plasman u finale boriće se Pari Sen Žermen, Mančester Siti, Real Madrid i Čelsi.

Evropa će dobiti novog šampiona u fudbalu, a zanimljiv podatak može se izvući ako se pogledaju prethodni pobednici.

Do sada se dva puta u istoriji desila situacija da je Real iz Madrida na tronu nasledio Bajern iz Minhena pa se sada mnogi pitaju hoće li se to dogoditi i ove sezone.

Prvi put ovakva situacija dogodila se desio se 2001. i 2002. godine. Bajern je postao šampion Evrope 2001. kada je u finalu bio bolji od Valensije, dok je godinu dana kasnije Real bio pobednik Lige šampiona pošto je u finalu savladao Bajer iz Leverkuzena 2:1. To finale obeležio je aktuelni trener tima iz Madrida, Zinedin Zidan koji je bio proglašen za igrača utakmice.

Drugi put Real je na tronu Evrope nasledio tim iz Minhena 2014. godine kada je u finalu posle produžetaka savladao gradskog rivala ekipu Atletika 4:1. Na tom meču Serhio Ramos proglašen je za igrača utakmice po izboru navijača, dok je u startnoj postavi bila današnja gol mašina Karim Benzema.

Mnogi navijači Reala sada se nadaju da bi se istorija još jednom mogla ponoviti. Da bi se to dogodilo, ekipa iz Madrida prvo mora u polufinalu da eliminiše zahuktalu ekipu Čelsija i da tako overi put u Istanbul na finalni meč koji je na programu 29. maja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.