NISMO DOPUSTILI DINAMU DA PREOKRENE: Emeri sada želi da "razbije barijeru" u vidu bivšeg kluba!
Foto: EPA/Antonio Bat

OPET ĆE U LONDON

NISMO DOPUSTILI DINAMU DA PREOKRENE: Emeri sada želi da "razbije barijeru" u vidu bivšeg kluba!

Trener Viljareala je bio viđen kao dugotrajni naslednik Arsena Vengera

Objavljeno:

Viljareal je, posle pobede od 1:0 u prvom meču četvrfinala, i sinoć pobedio Dinamo na svom terenu sa 2:1 i plasirao se u polufinale Lige Evrope.

Trener "žute podmornice" Unai Emeri rekao je da je njegova ekipa u pobedi protiv zagrebačkog Dinama u Ligi Evropa prikazala svoju svoju najbolju igru.

- Odigrali smo dobro, prikazali svoju najbolju igru individualno i timski. Ozbiljno smo pristupili utakmici poštujući Dinamo. Bili smo svesni da je Dinamo dinamična i talentovana ekipa pa nismo spekulisali kako bi se mogla odvijati utakmica nego smo ušli u nju kako bismo opet pobedili - rekao je Emeri, prenosi Hina.

Viljareal
foto: EPA/Domenech Castello

- Ideja je bila biti strpljiv i kontinuirano dezaktivirati Dinamovu igru. Zato smo ih stiskali agresivno, nastojali smo da onemogućimo njihovu igru. Bili smo totalno ozbiljni - rekao je Emeri čija je ekipa već nakon prvih 45 minuta vodila sa 2:0.

- U drugom delu smo održali istu liniju, igrali smo na isti način, onemogućavajući im da se vrate. Istina je da su imali priliku za gol u 50. minutu. Imao je Dinamo još neke svoje prilike, ali imali smo ih imali i mi. Znali smo da imaju iskustva u preokretima, ali im nismo dopustili da ga naprave - dodao je on.

FK Arsenal
foto: EPA/Georgia Panagopoulou

Emeri će se u polufinalu suočiti s Arsenalom, klubom u kojem je radio pre dolaska u Viljareal. Španski tim će pokušati da preskoči tu stepenicu nakon što je do sada četiri puta "padao" u evropskim polufinalima.

- Imamo priliku da preskočimo tu prepreku polufinala i to protiv Arsenala što će biti teško. Čekamo to kao nešto jedinstveno. Daću sve od sebe da razbijemo tu barijeru i zato ćemo maksimalno trenirati, šteta što nas publika neće gledati u tom pokušaju - rekao je Emeri koji je sa Seviljom osvajao Ligu Evropa od 2014. do 2016. godine.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.