SLATKA OSVETA PSŽ-a: Mbape i Navas vodili tim do pobede, Čelsi jednom nogom u polufinalu (VIDEO)
Foto: EPA/Lukas Barth-Tuttas

LIGA ŠAMPIONA, ČETVRTFINALE

SLATKA OSVETA PSŽ-a: Mbape i Navas vodili tim do pobede, Čelsi jednom nogom u polufinalu (VIDEO)

Marko Grujić odigrao je ceo meč za ekipu Porta

Objavljeno:

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Čelsija ostvarili su pobede u prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona. PSŽ je u Minhenu bio bolji od Bajerna 3:2, dok je Česli savladao Porto 2:0.

Aktuelni prvak Evrope je bio bolji rival u Minhenu, ali je tim iz Pariza na kraju stigao do trijumfa. Gosti su bolje otvorili meč i poveli sa 0:2, a stelci su bili Mbape i Markinjos. Uspeo je Bajern do kraja poluvremena da smanji prednost pogotkom Šupo Motinga.

Domaći tim krenuo je ofanzivno i u drugom delu, a takva igra dala je rezultat pošto je izjednačenje stiglo u 60. minutu kada je strelac bio Miler. Nije dugo trajala radost domaćih, pošto je PSŽ osam minuta kasnije ponovo stigao do prednosti. Posle jedne kontre i bravure Mbapea postavljen je konačan rezultat utakmice 2:3 za PSŽ.

U drugoj utakmici ove večeri Čelsi je bio bolji od Porta 2:0, a golove su postigli Maunt i Čilvel. Srpski reprezentativac Marko Grujić odigrao je ceo meč za ekipu Porta i zaradio žuti karton.

Marko Grujić
foto: Profimedia

DRUGO POLUVREME:

KRAJ UTAKMICE!!!!!! Gotovo je i u Minhenu. Pari Sen Žermen stekao je veliku prednost posle prve utakmice četvrtfinala. Bajern je pao na svom terenu, na kraju je bilo 3:2 za goste iz Pariza.

KRAJ UTAKMICE!!!! Završena je utakmica u Sevilji, Čelsi je kao gost savladao Porto 2:0 i napravio ogroman korak ka plasmanu u polufinale

88' Miler je bio u sjajnoj šansi, ali se još jednom istakao Navas

86' Alaba je imao ogromnu šansu, dobro je gađao, ali je zamalo bio neprecizan

GOL!!!! Na utakmici u Sevilji, ekipa Čelsija duplirala je prednost protiv Porta, a gol je u 85 minutu postigao Čilvel.

68' GOOOOOOLLLLL!!!! Mbape je magično odigrao u kontri i savladao nemoćnog Nojera, 2:3 za tim iz Pariza.

60' GOOOOOOOOLLLL!!! Bajern je stigao do izjednačenja. Bio je to dobar centaršut Kimiha posle koga je Miler pogodio mrežu za 2:2.

53' - Lep napad Bajerna, udarac Alabe koji je odbranio Navas, več u sledećem napadu šutirao je Pavar, ali je golman Navas još jednom spasio svoj tim

52' - Fantastičnu priliku za Pari Sen Žermen propustio je Mbape, Nojer je uspeo da sačuva svoju mrežu

46' - Počela su druga poluvremena na utakmicama Bajern Minhen - Pari Sen Žermen i Porto - Čelsi

PRVO POLUVREME:

45' - Kraj prvog poluvremena na mečevima u Minhenu i Sevilji. Pari Sen Žermen vodi 2:1 u gostima protiv Bajerna, dok je i Čelsi kao gost takođe u prednosti 1:0 protiv Porta.

37' GOOOOOOOOLLLL!!! Navas nije mogao ništa da uradi, Bajern je smanjio prednost 1:2, strelac je Čupo Moting posle sjanog centaršuta Pavara

GOL!!!! Čelsi je u međuvremenu stigao do prednosti protiv Porta golom Maunta

30' - Odmah pošto je pogodio mrežu rivala, Markinjos je zbog povrede morao da izađe iz igre

28' GOOOOOOOLLLLLLL!!! Ogromna prednost za Parižane 0:2. Gol je postigao Markinjos koji je savladao Nojera nakon proigravanja Nejmara

23' - Dobra prilika za Bajern koju nije iskoristio Šupo Moting pošto je loše zahvatio loptu

20' - Udarac Pavara uspeo je da zaustavi Navas sjajnom intervencijom

19' - Gorecka je imao šansu za izjednačenje

12' - Gosti su ponovo pogodili mrežu Bajerna, ali se Draksler uzalud radovao golu jer je postignut iz ofsajda

10' - Bajern se probudio i krenuo u napad, ali za sada nema promene rezultata

3' GOOOOOOLLL!!! Gosti vode u Minhenu, gol je postigao Mbape posle sjajne asistencije Nejmara

2 minut - Prvi udarac na meču uputio je Ernandes, a posle kornera prečku je pogodio Čupo Moting

1 minut - Počela je utakmica u snežnom Minhenu, a prvi napad na utakmici imali su gosti iz Pariza.

Ove večeri igraju se preostale dve utakmice četvrtfinala Lige šampiona u kojima se sastaju Bajern Minhen - Pari Sen Žermen i Porto - Čelsi.

Duel Porta i Čelsija privlači najmanje pažnje, ali se očekuje dosta neizvesnosti. Portugalski tim je u prethodnoj rundi napravio iznenađenje pošto je eliminisao torinski Juventus.

Prvi meč četvrtfinala igra se na neutralnom terenu "Ramon Sančes Pishuan" u Sevilji, a u startnoj postavi u domaćem timu biće i srpski fudbaler Marko Grujić.

Sa druge strane, Tuhel ima kompletan tim, oporavili su se Pulišić i Kante, a u startnoj postavi biće i ratoborni Ridiger.

U Minhenu nas očekuje repriza prošlogodišnjeg finala, duel Bajerna i Pari Sen Žermena. Aktuelni prvak Evrope je favorit protiv tima iz Pariza. Trener Hansi Flik ima dosta problema oko sastava tima.

Nemački reprezentativac Serž Gnabri bio je planiran da zameni Roberta Levandovskog, ali je samo dan pred duel imao veliki peh. On je propustio trening u utorak zbog upale grla tako da neće biti u kombinaciji za meč protiv PSŽ-a.

Ni trener gostiju Maurisio Poketino nema razloga za veliko zadovoljstvo pošto je u Nemačku pošao bez nekolicine standarnih igrača među kojima su Marko Verati, Alesandro Florenci, Mauro Ikardi i Leandro Paredes.

Ove večeri igraju se preostale dve utakmice četvrtfinala Lige šampiona u kojima se sastaju Bajern Minhen - Pari Sen Žermen i Porto - Čelsi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.