TITULA SVE BLIŽA: Ivanić odveo Zvezdu na +12 (VIDEO+FOTO)
Foto: Starsport©

164. večiti derbi

TITULA SVE BLIŽA: Ivanić odveo Zvezdu na +12 (VIDEO+FOTO)

Crvena zvezda pobedila je Partizan 1:0 u 164. večitom derbiju

Objavljeno: 22:57h

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan 1:0 u 164. večitom derbiju.

Strelac jedinog gola bio je Mirko Ivanić u 58. minutu. Zvezda je sada sve bliža odbrani titule pošto na osam kola do kraja prvenstva ima 12 bodova više u odnosu na Partizan.

Posle opreznog početka meča, Partizan je krenuo ofanzivnije. Crno-beli imali su više lopte u sovom posedu, ali to nije dalo konrektniji rezultat.

Prvu pravu priliku videli smo u 33. minutu kada je Nikolićev udarac odbranio golman crno-belih. Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Partizan kada je u 40. minutu Holender pogodio prečku.

Na startu drugog poluvremena treneri su izvršili prve izmene i promešali karte. Crvena zvezda krenula je ofanzivnije i to je dalo rezultat u 57. minutu kada je posle kornera koji je izveo Kanga, Ivanić je bio najbolji u skoku i postigao ispostaviće se jedini gol na susretu.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata. Najbolju priliku da donese bod crno-belima imao je Suma u 88. minutu. Zvezda je ostvarila novu pobedu i dodatno povećala prednost na tabeli u odnosu na Partizan.

DRUGO POLUVREME:

90+5' KRAJ UTAKMICE!!! Nije bilo promene rezultata do kraja meča, Zvezda je pobedila u 164. večitom derbiju 1:0.

88' - Suma je propustio najbolju priliku za Partizan u drugom poluvremenu, sjajnim "lažnjakom" izbacio je iz igre Degeneka, ali je odlično odbranio Milan Borjan

87' - Reaguje i trener Stanojević pa na teren u samoj završnici šalje Filipa Stojanovića koji je zamenio Holendera

85' - Falćineli neće moći da nastavi utakmicu posle starta Miljkovića koji je tom prilikom dobio žuti karton. Italijana je na terenu zamenio Pavkov, a tom prilikom Stanković je u igru uveo i Gobeljića.

78' - Novi žuti karton ovoga puta za Milunvića posle starta nad Sumom

76' - Zaoštrilo se na terenu, sve više čarki, sve manje igre. U jednom duelu bili su Kanga i Suma, a na kraju je Degenek dobio žuti karton

164. veciti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan
foto: Starsport©

74' - Izmena u ekipi Crvene zvezde, iz igre je izašao Katai, a na terenu je Slavoljub Srnić

70' - Zvezda je pokušala iz prekida, ali nije bilo promene rezultata, sa druge strane trener Stanojević vrši novu izmenu, Zdjelar izlazi iz igre, a ulazi Jojić.

59' - Umesto Natha u igru je ušao Suma

57' GOOOOOOOOLLLL!!! Zvezda vodi, Mirko Ivanić je strelac. Centaršuta Kange iz kornera, dobro je iskoristio Ivanić koji je uspeo da savlada Stojkovića i donese prednost domaćem timu.

52' - Zvezda je krenula ofanzivnije na startu drugog poluvremena. Pokušaj Bena sa ivice kaznenog prostora otišao je preko gola.

46' - Počeo je drugi deo utakmice u Beogradu. Treneri su izvršili prve izmene. Ulaze Falćineli i Kanga, izlaze Nikolić i Petrović u domaćem timu. U Partizanu ulazi Lazar Marković umesto Jovića.

PRVO POLUVREME:

45' - Završeno je prvo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić", nema golova, ali je bilo dobrih prilika.

42' - Još jedna sjajna prilika za Partizan. Jović i Asano su pokušali da savladaju Borjana koji je uspeo da interveniše tako da je lopta završila u korneru.

40' - Partizan je bio u velikoj prilici, Holender je posle dobre kontre pogodio prečku.

33' - Najbolja prilika u dosadašnjem toku utakmice. Nikolić je šutirao, a Stojković odbranio.

27' - Crno-beli su i dalje u napadu, šutirao je ovoga puta Asano, lopta je imala čudan let, a na kraju je završila pored gola

Večiti derbi
foto: Starsport©

25' - Dobra prilika za Partizan, faul Degeneka na ivici šesnaesterca. Pored lopte je bio Natho koji je šutirao, ali je lopta udarila u živi zid i završila u korneru

20' - Katai je šutirao levom nogom, ali je to bio lak plen za golmana Stojkovića.

Aleksandar Stanojević, Večiti derbi, 164. veciti derbi
foto: Starsport©

19' - Asano je upitio sjajan udarac iz daljine.

15' - Prvi udarac ka golu Partizana uputio je Aleksandar Katai. Šutirao je sa 20 metara, ali je lopta završila daleko preko gola.

13' - Prvi žuti karton na utakmici dobio ga je igrač crveno-belih Milan Rodić.

9' - Prva prilika na utakmici za Partizan, posle koje je lopta završila u korneru. Posle udarca iz ugla pokušao je Vujačić čiji je udarac završio preko gola.

Večiti derbi
foto: Starsport©

5' - Oprezan početak utakmice, bez većih prilika.

1' - Počela je utakmica na našem najvećem stadionu, sa centra su u prvi napad krenuli fudbaleri Crvene zvezde. Treći put u istoriji najveća utakmica srpskog fudbala igra se nažalost pred praznim tribinama.

17:55 - Još nekoliko minuta ostalo je do početka 164. večitog derbija, a evo kako trenutno izgledaju tribine stadiona "Rajko Mitić".

1 / 6 Foto: Starsport©

17:45 - Treneri Dejan i Stanković i Aleksandar Stanojević izneli su svoje poslednje utiske pred početak novog velikog duela Zvezde i Partizana.

"Radi se na samopouzdanju, priči, automatizmu i dobroj igri, kao i malim detaljima, kad ti glava bude mirna i kad si spreman da odradiš sve što smo zamislili - i kada nema straha, odnosno pretvori se u snagu - momci će ići na pobedu. Derbi je čudan, nikad ne znaš šta će da donese, moramo da budemo pravi. Idemo na pobedu!", rekao je trener Zvezde.

"Osećam se kao u stara dobra vremena, lep je osećaj, uzbuđen sam, ipak je čast biti deo ovakvog spektakla. Obično spavam dobro pred derbi, ali sinoć nisam, imao sam razmišljanja. U dobroj smo formi i oni i mi, ali nikada ne znate u kakvom pravcu će derbi da krene, mi ne smemo da kalkulišemo, igra nam samo pobeda, probaćemo, može da izgleda da ćemo da kalkulišemo, ali mi moramo da se borimo. Ajde da vidimo šta nam fali za titulu, da se borimo i da vidimo posle meča", poručio je Stanojević.

17:35 - Večeras na stadionu "Rajko Mitić" neće biti navijača, ali je zato ekipa portala espreso koja je na licu mesta primetila da je ispred severne tribine postavljeno oklopno vozilo. Kao što na slici možete da vidite čini se kao da će svakog trenutka probiti ogradu i ući na tribinu

Delije
foto: Espreso

Večeras cela Srbija gleda ka stadionu "Rajko Mitić" gde će se po 164. put odigrati večiti derbi.

Kalkulacija nema, pošto je ovo bitan duel i za Crvenu zvezdu i za Partizan.

Sastavi su sledeći:

Zvezda: Borjan – Rodić, Gajić, Degenek, Milunović – Sanogo, Nikolić, Ivanić, Katai, Gavrić – Ben

Partizan: Stojković – Obradović, Miljković, Marković, Vujačić – Šćekić, Natho, Zdjelar, Jović, Asano – Holender

Crveno-beli pobedom žele da zatvore priču oko šampiona države, dok će crno-beli dati sve od sebe da unesu neizvesnost pred poslednjih osam kola prvenstva.

Razlika je devet bodova u korist Zvezde, pa treba očekivati prvi put posle nekoliko godina otvorenu igru sa obe strane, pogotovo kada se uzme u obzir da su obe ekipe u velikoj seriji pobeda.

FK Crvena zvezda, Dejan Stanković
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

U taboru domaćina ističu da je najvžnije ići korak po korak, ali da je pobeda imperativ, jer tada će titula biti još slađa.

- Svaku sezonu u klubu počinjemo sa zajedničkim ciljem, a ove sezone je to dupla kruna. Bilo je i prezimljavanje u Evropi, a to smo ostvarili, dok smo sada potpuno okrenuti obavezama u šampionatu, jer titula mora da se osvoji da bi se igrala Liga šampiona. Lepo je pobediti u derbiju, spremni smo da odigramo pravu utakmicu i da pobedimo. Svesni smo da imamo „meč loptu“ kod kuće, želimo da nastavimo pobednički niz i Crvena zvezda, barem od kako sam ja trener, uvek ide na pobedu. Bićemo organizovani, inteligentni, čvrsti, ali derbi je nepredvidiv i težak za prognoziranje - rekao je šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

Sa druge strane crno-beli su svesni da samo pobeda može da promeni tok sezone, pa ovu utakmicu dočekuju u dobrom raspoloženju i sa mnogo motiva.

- Nema šta puno da se priča, sve je jasno. Derbi nam mnogo znači, da pokušamo da se približimo i budemo konkurentni za titulu. To mi je jedina motivacija. Spremni smo, imamo dobar niz iza sebe. Ponosan sam na igrače, kada vratimo film i vidim kako smo igrali i koliko smo truda uložili u prethodnom periodu - rekao je strateg Partizana Aleksandar Stanojević.

Statistika je na strani crveno-belih, ali mnogo puta do sada je dokazano da je derbi nepredvidiv i da nema nikada favorita.

U poslednjih odigranih 163. duela, Crvena zvzeda je slavila 64 puta, nerešeno je bilo 52, dok je Partizan trijumfovao 47. Gol Razlika je 228/197 na strani Zvezde.

Prvi meč između ova dva kluba je odigran 5. januara 1947. na stadionu JNA, rezultat je bio 4:3 za gostujuću ekipu, Crvenu zvezdu, a meč je odigran na veoma niskoj temperaturi (- 19 stepeni) pred oko 4.000 gledalaca. Partizan je do svoje prve pobede u međusobnim okršajima stigao već u narednom derbiju (2. derbi) 27. aprila 1947., kada su crno-beli pobedili sa 1:0.

Delije
foto: Starsport©

Crvena zvezda je do sada bila 31 put nacionalni šampion, a osvojila je i 24 puta trofej pobednika nacionalnog kupa, 2 trofeja pobednika nacionalnog superkupa (1969, 1971) i 1 trofej pobednika nacionalnog liga kupa (1973).

Najveći uspesi na međunarodnoj sceni su titula šampiona Evrope (1991), trofej pobednika Interkontinentalnog kupa (1991), trofej pobednika Dunavskog kupa (1958) i trofej pobednika Srednjoevropskog kupa (1968). Značajno je pomenuti i finale Kupa UEFA (1979) i finale Superkupa Evrope (1991).

Večiti derbi, Grobari
foto: Starsport©

Partizan je do sada bio 27 puta nacionalni šampion, osvojio je i 16 puta trofej pobednika nacionalnog kupa i 1 trofej pobednika nacionalnog superkupa (1989).

Na međunarodnoj sceni najznačajniji postignuti rezultati su finale Kupa evropskih šampiona (1966) i trofej pobednika Srednjoevropskog kupa (1978).

Sve je spremno za početak 164. večitog derbija.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.