ČIM UZMEŠ LOPTU U RUKE SAZNAŠ KO JE PIKSI! Strahinja Pavlović opčinjen novim selektorom Srbije
Foto: EPA/Andrej Cukić

oduševio se

ČIM UZMEŠ LOPTU U RUKE SAZNAŠ KO JE PIKSI! Strahinja Pavlović opčinjen novim selektorom Srbije

Mladi fudbaler Monaka, koji se sada nalazi u Belgiji gde nastupa za Serkl Briž na pozajmici kluba iz Kneževine

Objavljeno:

Bivši fudbaler Partizana Strahinja Pavlović je u razgovoru za Informer, pričao o nedavnim reprezentativnim iskustvima, kao i o selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju.

Mladi fudbaler Monaka, koji se sada nalazi u Belgiji gde nastupa za Serkl Briž na pozajmici kluba iz Kneževine.

On nije bio ni rođen kada je Piksi žario i palio prvu domaćim pa potom i strabim terenima. Ali Strahinja kaže da je dobro upoznat kakav je fudbaler bio današnji selektor Srbije.

- U Srbiji kada dobiješ fudbalsku loptu ili počneš da treniraš odmah naučiš ko je Piksi. Ono što su Pele i Maradona u svetu, to je Piksi kod nas. Uvek ti otac ili treneri pomenu Piksija, kakav je igrač bio, šta predstavlja za srpski fudbal.

Srbija - Irska, Strahinja Pavlović
foto: EPA/Andrej Cukić

Potom se Pavlavić dotakao i nekih konkretnih stvari, o tome kako mu prija ova formacija sa trojicom pozadi, i da se on često odvaži da loptu prenese na suprotnu polovinu.

- Protiv Irske sam u drugom poluvremenu često stajao skroz uz Kostića na protivničkoj polovini terena. Volim da imam loptu u nogama, vuče me napred. Još kad na utakmici protiv Irske čujem selektora kako traži od mene da krenem s loptom napred, onda dobijem krila. Nemam problem da se nosim s pritiskom, to je nešto što sam naučio u Partizanu, a malo je i do karaktera. Verujem da je isti slučaj sa momcima koji su prošli Zvezdinu školu. Nama je od mlađih kategorija zabranjeno da gubimo utakmice i otad se nosimo s velikim pritiskom - kaže Strahinja Pavlović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.