STANKOVIĆ SA SVIM STRANCIMA PUTUJE U KRUŠEVAC: Ne razmišljam o derbiju, za ovaj stadion me vežu lepa sećanja!
Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

lepo

STANKOVIĆ SA SVIM STRANCIMA PUTUJE U KRUŠEVAC: Ne razmišljam o derbiju, za ovaj stadion me vežu lepa sećanja!

U ekipi su se vratili ;Filip Falko, Dijego Falćineli, Seku Sanogo i Aksel Bakajoko

Objavljeno: 18:01h

Nakon reprezentativne pauze, nastavljaju se klupske obaveze tako je i u Crvenoj zvezdi, koja putuje u Kruševac na gostovanje Napretku. Povodom tog meča, trener crveno-belih Dejan Stanković je izjavio:

- Napredak je opasan protivnik i očekuje nas teško gostovanje. Nedostajaće navijači, obično je stadion bio pun i bila je prava fudbalska atmosfera. Oni imaju svoj cilj i svoje planove, a to je borba za srednji deo tabele. Znamo šta nam je činiti i to ponavljam od početka sezone. Vratili su se svi iz reprezentacije, skoro svi su se oporavili - rekao je Stanković, preneo je klupski sajt.

Fudbaleri Zvezde igraju u subotu od 17 časova u Kruševcu protiv Napretka, utakmicu 29. kola Superlige Srbije.

FK Crvena zvezda, Dejan Stanković
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

- Videćemo kakva će situacija biti sa (Nemanjom) Milunovićem, ali i to ide dobrim putem. Nadam se da će vrlo brzo biti u konkuenciji za sastav. Skoro svi smo na broju i biće mi izazov da odaberem startnih 11 fudbalera - naveo je trener crveno-belih.

Zvezda će u sredu igrati na svom terenu protiv Partizana, a Stanković je rekao da je koncentrisan samo na utakmicu protiv Napretka.

- Ne razmišljam o Partizanu u ovom trenutku. Tako klasifikujemo stvari od početka, imamo prvenstvo i Kup, imali smo evropske utakmice. Nije nijedna utakmica velika ili mala. Igraćemo tvrd meč, ali namestili smo glavu za svaki sledeći duel, a i za ovu utakmicu koja nam donosi tri boda i mir - naveo je.

Stanković je rekao i da su se svi igrači vratili u klub posle obaveza u reprezentaciji, da su skoro svi zdravi i dodao da mu je drago što su svi bili zadovoljni svojim nastupima.

- Ulazimo jednom lepom atmosferom u pedesetak dana završnice, gde možemo dosta toga da dobijemo - naveo je Stanković.

U ekipi su se vratili ;Filip Falko, Dijego Falćineli, Seku Sanogo i Aksel Bakajoko.

- Falku i Falćineliju sigurno znače golovi. Mislim da su Falko i Bakajoko imali pehove i male povrede koji su ih odvojile jedan period od terena. Falko se prvo povredio u Subotici, a onda je dobio i korona virus. Nikako da uhvate pravi takmičarski ritam, ali sada će svakako biti prilike jer je pred nama mnogo utakmica. Zadovoljan sam načinom na koji treniraju, kao i kako se ponašaju - rekao je Stanković.

Dejan Stanković
foto: Printscreen/fkcrvenazvezda.com

- Drago mi je zbog Falka što je već na drugom, trećem nastupu postigao pogodak, to će mu mnogo značiti zbog samopouzdanja i rada. Što se tiče Sanoga, on je pravi lav, pošten momak, koji stoprocentno daje sve od sebe na terenu. Sa njim u ekipi imamo izvanredan balans. Ukoliko hoćemo da igramo napadački, on je momak koji drži tas veznog reda i sa njim Crvena zvezda mnogo dobija na kvalitetu igre - dodao je.

Stanković je rekao i da mu je drago što će gostovati u fudbalskom gradu na lepom stadionu i podsetio da je poslednji put tamo bio 2012. godine na finalu Kupa, kada se oporavljao od operacije tetive.

- To je bila moja poslednja godina igračke karijere. Bilo je to lepo veče u Kruševcu, Zvezda je dobila Borac iz Čačka u finalu Kupa Srbije sa 2:0. Vežu me lepa sećanja za taj stadion i verujem da će predstojeća utakmica biti dobar izazov - naveo je Stanković.

Posle 28 kola u Super ligi, Zvezda je prva na tabeli sa 80 bodova, devet više od drugoplasiranog Partizana. Napredak zauzima 16. mesto sa 29 bodova.

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.