FIFA NE OSEĆA KRIZU ZBOG PANDEMIJE: Kasa puna milijardi, Infantino prima lep godišnji bonus!
Foto: EPA/Erdem Sahin

lova do krova

FIFA NE OSEĆA KRIZU ZBOG PANDEMIJE: Kasa puna milijardi, Infantino prima lep godišnji bonus!

Putovanja su svedena na minimum, veliki broj sastanaka i treninga održan je onlajn, što je proizvelo znatnu uštedu troškova - navodi se u izveštaju

Objavljeno:

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je danas da očekuje da će do Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine ostvariti četvorogodišnji prihod od 6,44 milijardi dolara, uprkos pandemiji koronavirusa.

U danas objavljenom godišnjem finansijskom izveštaju, FIFA je navela da je ukupna potrošnja u 2020. godini bila 1,04 milijarde dolara, uključujući 270 miliona dolara grantova fudbalskim federacijama u sklopu pomoći tokom pandemije korona virusa.

U potrošnju je ušla i donacija Svetskoj zdravstvenoj organizaciji od 10 miliona dolara.

FIFA je prošle godine svom predsedniku Đaniju Infantinu ponovo dodelila godišnji bonus od milion dolara, kako bi mu povećala ukupnu platu pre oporezivanja na 3,2 miliona dolara, što odgovara njegovom prihodu iz 2019.

Đani Infantino
foto: AP

Isplate za ublažavanja uticaja pandemije smanjile su rezerve FIFA za 705 miliona dolara. Većinu novca FIFA dobija od četvorogodišnjeg ciklusa Svetskog prvenstva za fudbalere. Svetka kuća fudbala navela je da je već ispunila 92 odsto svog cilja prihoda od prava emitovanja.

FIFA je uštedela zahvaljujući otkazivanju organizacije omladinskih turnira, svog godišnjeg kongresa u Etiopiji i dodele godišnjih nagrada na svečanoj ceremoniji u Milanu.

- Putovanja su svedena na minimum, veliki broj sastanaka i treninga održan je onlajn, što je proizvelo znatnu uštedu troškova - navodi se u izveštaju.

Potrošnja za administraciju od 169 miliona dolara, bila je za 42 miliona dolara manja od planiranog budžeta za 2020. godinu.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.