ŠPANCI POKLEKLI POD PRITISKOM FIFA-e: Dozvoliće isticanje zastave i intoniranje himne Kosova!
Foto: Profimedia

nije dugo trajalo...

ŠPANCI POKLEKLI POD PRITISKOM FIFA-e: Dozvoliće isticanje zastave i intoniranje himne Kosova!

Utakmica između dva tima na progamu je 31. marta u Sevilji, a prvobitno je bilo saopšteno da će se meč odigrati bez obeležja tzv. Kosova, čiju jednostrano proglašenu nezavisnost Španija ne priznaje

Objavljeno:

Vlada Španije dozvoliće isticanje zastave i intoniranje himne kosovskoj fudbalskoj selekciji na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine protiv španske reprezentacije, prenosi španski list Konfidensijal.

Utakmica između dva tima na progamu je 31. marta u Sevilji, a prvobitno je bilo saopšteno da će se meč odigrati bez obeležja tzv. Kosova, čiju jednostrano proglašenu nezavisnost Španija ne priznaje.

Nakon toga su usledile oštre reakcije Prištine, a predstavnici dva saveza složili su se da meč kvalifikacija bude organizovan u skladu sa protokolima i pravilima FIFA i UEFA.

Kako navodi Konfidensijal, isticanje državnih simbola i intoniranje himne ključno je za normalizaciju odnosa zvaničnog Madrida i Prištine.

Uprkos činjenici što je dozvoljeno korišćenje državnih simbola tzv. Kosova, ministarstvo spoljnih poslova navodi da to ne menja politički stav Španije o tzv. Kosovu.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.