SVE SU SUDILI NJIMA U KORIST, POSTALI SU PRVACI ZA ZELENIM STOLOM: Ikona Milana optužio rivala za krađu Skudeta!
Foto: EPA/Mateo Bazzi

još ga to boli

SVE SU SUDILI NJIMA U KORIST, POSTALI SU PRVACI ZA ZELENIM STOLOM: Ikona Milana optužio rivala za krađu Skudeta!

Mi smo osvojili Kup šampiona i učinili su sve da mi ne osvojimo prvenstvo da bi imali dva predstavnika u najjačem evropskom takmičenju - kazao je fan Basten

Objavljeno:

Serija A je oduvek bila liga prepuna kontroverzi, a vrlo često se timovi međusobno optužuju za nameštanje utakmica uz pomoć sudija.

Čuvena afera "Kalčopoli" je svojevremeno digla mnogo prašine u celom svetu, možda i najmanje u Italiji jer tamo kao da se podrazumevaju "mutne" radnje da bi se postigli vrhunski rezultati.

Sada je legendarni Marko van Basten je u razgovoru za AS izneo žestoke kritike na račun Napolija i sudija s tvrdnjom da su ukrali Skudeto 1990. godine ispred nosa njegovom bivšem klubu Milanu.

- Učinili su sve moguće da ga osvoji Napoli. Nova pravila su dozvoljavala da pobednik Kupa šampiona i šampion lige igraju u Kupu šampiona (sledeće sezone). Mi smo osvojili Kup šampiona i učinili su sve da mi ne osvojimo prvenstvo da bi imali dva predstavnika u najjačem evropskom takmičenju - kazao je fan Basten.

Franko Barezi, Dijego Maradona
foto: ANSA

- Bilo je neverovatnih skandala protiv Milana, Intera i Verone, dok su konstantno sudili u korist Napolija. Poklonjena im je utakmica protiv Atalante koju su dobili s 0:2 za zelenim stolom. Napoli je postao prvak u kancelarijama - tvrdi Holanđanin.

Tadašnji vezista Napolitanaca Alemao je tada pogođen kovanicom od 100 lira sa tribine. Doktor Napolija mu je rekao da nastavi da glumi povredu i da odu u bolnicu posle čega je prema tadašnjima pravilima Napoliju dodeljena pobeda 0:2.

Klub čija je prva zvezda bio Dijego Maradona je tu sezonu završio na prvom mestu sa 51 poenom, dva više od Milana. Pre toga su bili prvaci i 1987. i to su im jedine dve titule nacionalnog prvaka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.