CRNI DANI ZA PORODICU MAMIĆ: Ostaju bez ičega, sve će pripasti državi!
Foto: Beta

veliki problemi

CRNI DANI ZA PORODICU MAMIĆ: Ostaju bez ičega, sve će pripasti državi!

Bivši predsednik Dinama iz Zagreba i članovi njegove porodice, ostaće bez ogromnog novca i imovine koje će biti u vlasništvu države

Objavljeno: 17:38h

Zdravko Mamić osuđen je na 6,5 godina zatvora, dok je njegov brat Zoran osuđen na 4,5 godine.

Oni, kao i članovi njihove porodice, ali i poreznik Milan Pernar ostaće bez dela imovine koja pripada državi, piše Slobodna Dalmacija.

Pravosnažno je presuđeno kako je Zdravko Mamić krivičnim delom ostvario korist od 52 miliona i 37 hiljada kuna, što postaje državni novac. Takođe se sa njegovog računa u banci oduzima 105.000 kuna.

Bez novca ostaju i njegove ćerke, Iva i Lucija. Sa računa u istoj banci, Ivi se oduzima 31.000 evra i još 78.500 evra sa njenog računa, dok će se Luciji oduzeti 6.300 evra.

Presudom je naloženo da sav novac porodice Mamić koji imaju u bankama bude prebačen i uplaćen u državni proračun, piše Slobodna Dalmacija.

Od Mamićeve supruge Marine, oduzeto je 21.270 evra, i 17.000 kuna, a novac je nađen u pretrazi njihove kuće.

Zdravko Mamić
foto: Beta/Admir Buljubašić

Mamić je ostao i bez novca koji je imao na depozitnom računu u Poštanskoj banci, a radi se o iznosu od 7.000.000 kuna.

Presudom je odlučeno da sve nekretnine u vlasništvu porodice Mamić budu pripisane državi. To su stan u Preradovićevoj ulici u Zagrebu, vrednosti 697.000 kuna, a u vlasništvu Marine Mamić je još jedan stan vrednosti 2.787.000 kuna.

Osim toga, Mamićeva supruga je u Gorskom kotaru kupila manju kuću s dvorištem kao i niz okolnih šuma i pašnjaka čime je izgrađeno imanje od 140.000 metara kvadratnih, a na imanju je izgrađena i kuća.

Međutim, porodica Mamić ostaje i bez toga.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.