MAMIĆ PROGOVORIO O SVEMU: Ako sam kriv ja, krivi su i Lovren i Modrić - Sudijama sam dao preko pola miliona evra!
Foto: EPA/Antonio Bat

Ovo će da bukne

MAMIĆ PROGOVORIO O SVEMU: Ako sam kriv ja, krivi su i Lovren i Modrić - Sudijama sam dao preko pola miliona evra!

Imam sve dokaze protiv tih kriminalaca. Spreman sam da idem na detektor laži koji će potvrditi istinu ovog što govorim

Objavljeno:

Zdravku Mamiću je u ponedeljak potvrđena presuda kojom je optužen za izvlačenje 116 miliona kuna (15,5 miliona evra) iz fudbalskog kluba Dinamo.

Konačna presuda Vrhovnog suda Hrvatske kaže da mora u zatvor čak šest i po godina (uz to i da vrati 8 miliona evra). Njegov brat Zoran Mamić dobio je četiri godine i osam meseci zatvora.

- Meni je Dinamo iznad života. Upravo sada slavim 50 godina u Dinamu u raznim ulogama. Vodio sam navijanje Dinama kad smo pobedili Crvenu zvezdu s 1:0. Bio sam posle prebijen od strane policije. Ovo je velika prevara u kojoj smo brat i ja predstavljeni kao lopovi, kriminalci - istakao je Zdravko, a zatim dodao:

- Nismo ukrali jednu kunu poreza državi! Preko Luke Modrića i Dejana Lovrena, oni su na račune primili iznose koji mi se stavljaju na teret. Luka Modrić ima i danas milione evra na tom računu, koje je podelio samnom kao investitorom, preko privatnog ugovora. Mi smo se sastali i potpisali sporazum o podeli novca po kome je deo dao meni. Ako braća Mamic moraju da vrate novac, onda ga moraju vratiti i Lovren i Modrić.

Zdravko Mamić
foto: Beta

U svojoj iskrenoj ispovesti otkro je da je podmićivao sudije, to jest, da im je dao pola miliona evra.

- Sudije su najmanje 10-15 puta bili moji gosti u svečanoj loži Dinama. Neke sam slao i na prijateljsku utakmicu u Liverpul. Dao sam im preko pola miliona evra. Družio sam se sa sudijama koje su radile na mom slučaju, izlazili smo, ubijali se od alkohola - zatim je nastavio:

- Jedan sudija je dobio i sat od mene vredan 20 hiljada evra, koji je kasnije vratio iz straha jer je nekoliko ljudi videlo predaju tog sata. Evo, taj sat je sada kod mene - pričao je u dahu Mamić i poručio: - Imam sve dokaze protiv tih kriminalaca. Spreman sam da idem na detektor laži koji će potvrditi istinu ovog što govorim.

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.