VELIKI SKANDAL TRESE BIH: Misimović namestio žreb?!
Foto: Profimedia

Velika Bura

VELIKI SKANDAL TRESE BIH: Misimović namestio žreb?!

Na dan žreba Sportske.ba objavile su izjavu neimenovanog izvora iz jednog od učesnika polufinala, u kojoj upozorava na neregularnost, odnosno izvlačenje para Sarajevo - Tuzla Siti

Objavljeno:

Iako je pre nekoliko dana skupština FSBiH održana pred pedesetak osoba, žreb polufinalnih parova kupa protekao je bez predstavnika klubova

Strepeli su pojedini uoči žrebanja parova polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, a ono što su najavili se i dogodilo: jedan par činiće Sarajevo i Tuzla Siti, dok je banjalučki Borac za rivala dobio trećeligaša Klis iz Butorović Polja.

Utakmice su 7. i 21. aprila.

Kuglice je izvačio poznati bivši reprezentativac BiH Zvjezdan Misimović, a sumnju izaziva to što FSBiH nije dozvolio prisustvo predstavnika klubova, iako je samo nekoliko dana ranije organizovana generalna skupština pred oko 50 ljudi.

Na dan žreba Sportske.ba objavile su izjavu neimenovanog izvora iz jednog od učesnika polufinala, u kojoj upozorava na neregularnost, odnosno izvlačenje para Sarajevo - Tuzla Siti.

- Vrlo je moguće da žreb, odnosno Misimović 'odredi' polufinalni par u kojem će biti eliminisani Sarajevo ili Tuzla Siti. Takva su naša saznanja. Ako se to desi, a pravo na sumnju daje odluka da klubovi ne mogu biti na izvlačenju, upoznaćemo javnost, pa i UEFA i FIFA - prenele su Sportske izjavu svog izvora, koji je najavio i konferenciju za medije ako se sumnje obistine, što znači da bi sledi nova frka u BiH fudbalu, kom skandali nisu strani.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.