FUDBALERIMA TZV. KOSOVA IPAK DOZVOLJEN ULAZAK U ŠPANIJU: Španci se vade na to da su bili primorani od UEFA-e!
Foto: AP

KAO DA NISMO ZNALI

FUDBALERIMA TZV. KOSOVA IPAK DOZVOLJEN ULAZAK U ŠPANIJU: Španci se vade na to da su bili primorani od UEFA-e!

Španci su pretili da fudbaleri sa Kosova neće moći da uđu u njihovu zemlju

Objavljeno:

Velika se polemika vodila kada je na žrebu kvalfikacije za Svetsko prvenstvo određeno da će reprezentacija Španije igrati protiv nepriznate države Kosovo.

Španci su pretili da fudbaleri sa Kosova neće moći da uđu u njihovu zemlju, i da oni žele da se ta utakmica odigra na terenima FIFA u Cirihu ili UEFA u Nionu.

Međutim, UEFA je uzvratila da bi u tom slučaju FS Španije mogao da snosi posledice. Zbog toga, vlada Španije ali i Fudblaski savez ove zemlje doneli su odluku da fudbalere Kosova puste u svoju zemlju.

– Vlada je dala zeleno svetlo za utakmicu u Španiji. Ova odluka, međutim, ne znači da Španija priznaje nezavisnost Kosova – piše u tekstu “Sporta”.

Španska fudbalska federacija odredila je stadion u Sevilji kao mesto gde će 31. marta ugostiti kosovski tim u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Kosovska selekcija je u grupi B zajedno sa Španijom, Švedskom, Grčkom i Gruzijom, četiri reprezentacije, od kojih tri nisu priznale nezavisnost Kosova.

Za sada je samo Ukrajina odbila da igra sa takozvanim Kosovom na svojoj teritoriji. Taj meč je odigran na neutralnom terenu u Poljskoj. Grčka ne priznaje takozvano Kosovo, ali je meč protiv te selekcije igrala u Atini.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.