2 IGRAČA PSŽ-A NA METI LOPOVA: Markinjosov otac pretučen tokom pljačke! Ne zna se šta je s Di Marijinom porodicom!
Foto: Profimedia

novi detalji

2 IGRAČA PSŽ-A NA METI LOPOVA: Markinjosov otac pretučen tokom pljačke! Ne zna se šta je s Di Marijinom porodicom!

Francuska policija i tužilaštvo su se oglasili posle nemilih događaja

Objavljeno: 13:47h

Anhel Di Marija i Markinjos, fudbaleri PSŽ-a, bili su na meti pljačkaša dok su igrali utakmicu protiv Nanta na "Parku prinčeva".

Argentinskom vezisti je hitno javljeno usred utakmice i trener Poketino ga je izveo iz igre, a on je u suzama napustio stadion i krenuo ka svom domu s obzirom da mu je rečeno da je njegova kuća, u kojoj mu se u tom trenutku nalazila porodica, bila na meti nasilne pljačke.

U međuvremenu oglasilo se i francusko tužilaštvo koje je poručilo da je počelo istragu o provali i krađi u kućama dvojice fudbalera.

Anhel Di Marija
foto: EPA/Yoan Valat

Generalna sekretarka tužilaštva Nantera Marion Šalo rekla je za agenciju AP da istragom rukovodi posebna policijska jedinica koja se bavi oružanim pljačkama i teškim provalama.

Ta jedinica je već bila zadužena za istrage sličnih slučajeva povezanih sa igračima PSŽ-a Maurijem Ikardijem i Serhijem Rikom, čije su kuće takođe opljačkane tokom utakmica.

Anhel Di Marija
foto: Profimedia

Šalo je navela da su provalnici neprimećeno uspeli da se ušunjaju u dom Di Marije u otmenom pariskom predgrađu Neji-sir-Sen.

Po navodima Ekipa, lopovi su iz sefa ukrali satove i nakit čija se vrednost procenjuje na pola miliona evra, ali Šalo nije mogla da potvrdi tu informaciju.

Otprilike u isto vreme, po pisanju francuskih medija, opljačkan je i dom kapitena PSŽ-a Markinjosa.

Markinjos
foto: EPA/Christophe Petit Tesson

List Parizijen je naveo da je njegov otac na kratko bio i zatvoren dok su lopovi pretraživali kuću u gradu Šatu i pljačkali luksuzne torbe, nakit i druge predmete, kao i 2.000 evra u kešu.

Parizijen je dodao da su u kuću u trenutku provale bila i dva tinejdžera i da su tri žrtve bile zaključane u sobi. Po pisanju Ekipa, Markinjosov otac je nekoliko puta udaren u lice i grudi.

S druge strane još nema informacija o tome da li je neko napadnut i povređen iz Di Marijine porodice (zna se da su mu žena i deca bili u kući), iako je prvobitna informacija glasila da je u njegovom domu bilo nasilja tokom provale.

Anhel Di Marija
foto: AP

Di Marija je prošao kroz slično iskustvo pre nekoliko godina dok je bio igrač Mančester junajteda kada su on i njegova porodica bili žrtve pokušaja pljačke ali se alarm oglasio pre nego što su provalnici ušli u kuću.

Za razliku od Di Marije, Markinjos je meč protiv Nanta, koji je PSŽ izgubio sa 2:1, odigrao do kraja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.