NAPADAČI SE RASPUCALI, PA SMO POLETELI: A šta nam je s odbranom? Više nemamo elitne štopere poput Vidića!
Foto: Starsport©

da ne poletimo

NAPADAČI SE RASPUCALI, PA SMO POLETELI: A šta nam je s odbranom? Više nemamo elitne štopere poput Vidića!

Dok nam je ofanzivni deo linije itekako u formi i golgeterski raspoložen, dobro znamo da poslednjih godina je odbrana najveća boljka našeg nacionalnog tima

Objavljeno: 13:25h

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, nedavno je objavio spisak fudbalera koji će pokušati da dovedu našu reprezentaciju do Svetskog prvenstva 2022. godine.

Vikend iza nas, obeležila su ,,raspucavanja'' naše ofanzivne linije. Pre svega se istakao mladi napadač Fiorentine, 21-godišnjak, Dušan Vlahović koji je postigao čak tri gola u rasponu od 8. do 45. minuta u pobedi Fiorentine nad Beneventom. Time je dao do znanja našem treneru da je jedan od igrača koji svojom mladošću i energijom može da donese prevagu na terenu.

Sergej Milinković Savić, igrač koji je bio dosta osporavan od strane naših navijača. Jedni su smatrali da nije kvalitetan koliko se priča, drugi su mu ipak verovali. Svoje utakmice, odigrao je nekako tiho, a utakmicu koju pamtimo je meč protiv Norveške u polufinalu Lige Nacija kada je postigao ,,onaj'' gol. Svakako je jedan od nosilaca igre Lacija, a u petak je nakon sjajne akcije postigao prvi od tri gola svog tima na meču protiv Krotonea.

Filip Đuričić i Darko Lazović igrali su jedan protiv drugog. Rezultat između njih dvojice je bio 1:1, ali je pobedu odneo Đuričićev tim. Fudbaler Verone je zabeležio i asistenciju. Ono što bi trebalo da raduje Dragana Stojkovića je konstantnost u igri Darka Lazovića.

Ono što je Miloš Teodosić u košarci, to je Dušan Tadić u fudbalu. Prepoznatljiv je po svojim asistencijama, a upravo jednu je zabeležio u pobedi svog tima nad Cvoleom. Naravno, u njega najviše poverenja imaju i navijači, a svojim partijama u reprezentaciji i klubu, nema sumnje da će biti glavna uzdanica selektora.

Naša reprezentacija godinama unazad ima dobru i efikasnu ofanzivnu liniju. Međutim, glavni problem predstavlja odbrana.

Kao prilog tome govori podatak da smo primili sedam golova u pet utakmica u Ligi Nacija, dok smo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo primili čak 17 golova u 8 odigranih utakmica u ne tako jakoj grupi sa Ukrajinom, Portugalom, Litvanijom i Luksemburgom.

Pa da ne bude da se ložimo jer su nam napadači i ofanzivni vezisti u formi, dok nam je odbrana porozna. Rešili smo da vidimo kako su prošli za vikend naši defanzivci koji su se našli na spisku novog selektora.

Stefan Mitrović je za vikend odigrao 90 minuta u porazu svog Strazbura protiv Rena (1:0). Našeg štopera pre svega odlikuje srčanost i energija, koja je njegov glavni adut. Nema sumnje da će imati mesto standardnog štopera u kvalifikacijama.

Nikola Milenković je bio svedok het-trika Vlahovića i bio je standardan u pobedi svog tima nad Beneventom (4:1). Odigrao je svih devedeset minuta, a njegova prednost, svakako je skok igra.

Srpski štoper, Uroš Spajić, odigrao je ceo meč za svoj Fejnord na gostovanju ekipi PSV-a. Rezultat je bio 1:1.

Miloš Veljković je za svoj Verder odigrao 14 minuta, međutim do tada je tim iz Bremena već primio tri gola, a naš reprezentativac nije imao značajnu minutažu da bi pokazao kvalitete koje poseduje.

Najzapaženiji učinak, imao je Filip Mladenović koji je u pobedi Legije nad Vartom (3:2) postigao dva gola. Do sada je postigao četiri gola u prvenstvu, a naš selektor može da računa na wing beka koji je brz, kreativan i efikasan.

Od ostalih igrača odbrane u našem timu, Marko Petković danas sa svojim TSC igra protiv ekipe Mačve, dok će Milan Gajić sa Crvenom zvezdom danas nastupiti protiv Voždovca.

Kao što smo mogli da primetimo, svaki od naših igrača iz zadnje linije tima, primio je bar po gol u utakmicama koje su odigrane za vikend, dok dva desna beka igraju danas.

Želja svih nas, kome je reprezentacija u srcu i koji imamo poverenja da će Piksi nešto promeniti je da upravo on spoji mladost, energiju i neosporan kvalitet reprezentativaca.

Naša reprezentacija startuje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 24. marta protiv Republike Irske u Beogradu.

(Espreso/Marko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.