MITROVIĆ PREKINUO ĆUTNJU: 3 dana i 3 noći nisam spavao posle promašenog penala protiv Škotske! Napušta Fulam!
Foto: Starsport©

najgora noćna mora

MITROVIĆ PREKINUO ĆUTNJU: 3 dana i 3 noći nisam spavao posle promašenog penala protiv Škotske! Napušta Fulam!

Najbolji srpski napadač ističe da smatra da će morati da mu se to vrati u jednom trenutku

Objavljeno:

Slomila su se kola na Aleksandru Mitroviću u novembarskom baražu za EURO. Ponajbolji igrač srpske reprezentacije u poslednjih 2 godine i svakako najbolji strelac na kraju je ispao tragičar protiv Škotske.

Napadač Fulama je promašio odlučujući penal na Marakani i Srbija je i posle 20 godina ostala bez plasmana na Evropsko prvenstvo.

Ćutao je od tada Mitrović, ni u Fulamu mu u poslednje vreme ne cvetaju ruže, ali je rešio da tu ćutnju prekine i da po prvi put otvori dušu.

- Mislim da pune tri noći nisam spavao posle utakmice sa Škotskom. Ubeđen sam da je to najgori trenutak u mojoj dosadašnjoj karijeri. Nemam nikakvu dilemu... Prihvatio sam odgovornost kada je selektor izdiktirao imena izvođača, verovao sam da mogu da dam gol, ali serija je prekinuta odmah posle mog šuta. Toliko smo želeli odlazak na Prvenstvo Evrope, a moj promašaj je sve to pokvario - rekao je Mitrović za "Novosti".

Aleksandar Mitrović
foto: Starsport©

Nastavio je u istom ritmu.

- Kažem vam, tri noći nisam spavao posle toga, pokušao sam malo sna da ulovim i preko dana, ali nisam mogao. Dugo sam patio zbog toga, a setio sam se i svog debitantskog gola protiv Hrvatske na istom tom stadionu, na tom istom golu. Ali, uveren sam da će u mom slučaju sve da dođe na svoje mesto. Sport i fudbal su takvi, puni pobeda i poraza, uspona i padova - podsetio nas je Mitrović još jednom kroz šta smo sve prošli zajedno s njim u tom trenutku.

Aleksandar Mitrović
foto: Starsport©

Mitrović je imao puno problema ove godine.

- Svašta me snašlo u poslednje vreme u Fulamu. Povreda zgloba, zadnje lože, pa virus korona. I to sve u nekim intervalima kada je trebalo da više budem na terenu, nego kod fizioterapeuta ili u izolaciji. Ipak, vratio sam se, ali prednost na terenu sada ima Džoš Maja. Strpljivo čekam svoju šansu - dodaje Mitrović.

Aleksandar Mitrović
foto: Starsport©

Prošao je Mitrović sa Fulamom put od sjaja do očaja i obrnuto. Uveo je ličnim zaslugama, sa trenerom Slavišom Jokanovićem, tim iz Londona 2018. godine u Premijer ligu. Zatim, posle povratka u Čempionšip uspeo je da bude prvi strelac (26 golova) i opet prošle sezone uđe sa Fulamom u elitu.

- Imam ugovor koji važi još tri godine, ali vremenom sam osetio obostrano zasićenje. Možda je i vreme da se menja sredina, ali nisam još doneo konačnu odluku. Mislim da je relacija klub-igrač u mom slučaju možda mogla da ima i malo drugačiji tok - nagoveštava Mitrović rastanak sa "Krejven kotidžom".

(Espreso / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.