ĐURĐEVIĆ O ODLUCI DA IGRA ZA CRNU GORU: Iz Srbije me nisu zvali pet godina, želim da igram u nacionalnom timu!
Foto: Profimedia

jedini izbor?

ĐURĐEVIĆ O ODLUCI DA IGRA ZA CRNU GORU: Iz Srbije me nisu zvali pet godina, želim da igram u nacionalnom timu!

Igram dobro, klub igra dobro, verujem da ću to da prenesem i u reprezentaciji. Mislim da mogu dosta da pružim, a od mene može da se očekuje da uvek dam maksimum, to sam radio gde god sam igrao - poručio je Đuka

Objavljeno:

Veliku prašinu u sportskoj javnosti podigla je vest da je Uroš Đurđević odlučio da nastupa za A selekciju Crne Gore iako je bio član mladih reprezentacija Srbije do 19, odnosno 21 godine.

Bivđi napadač Partizana je za crnogorske medije objasnio svoju odluku.

- Želim da igram, imam 27 godina, želim da se dokažem u nacionalnom timu. Kada smo stupili u kontakt, početkom godine, nisam imao dilemu. Što se tiče Srbije, imao sam jedan poziv, pre skoro pet godina, bio sam na klupi protiv Gruzije... Posle toga nisam imao komunikaciju - kazao je Đurđević, prenose Vijesti.

Đurđević je već treću sezonu jedan od najboljih igrača Sportinga iz Hihona. Njegov tim se bori za povratak u Primeru, a rođeni Beograđanin je prvi strelac Segunde.

- Igram dobro, klub igra dobro, verujem da ću to da prenesem i u reprezentaciji. Mislim da mogu dosta da pružim, a od mene može da se očekuje da uvek dam maksimum, to sam radio gde god sam igrao - poručio je "Đuka".

Alen Stevanović, Uroš Đurđević
foto: Starsport©

Svojevremeno je u redovima crno-belih činio sjajan tandem sa Brazilcem Leonardom, igrao je sa Kosovićem i Jankovićem, a sada se raduje što će u napdau "Sokolova" sarađivati sa Stevanom Jovetićem.

- Stevan je mnogo bolji igrač od Leonarda, iako je Leonardo zaista majstor. Naravno da očekujem da ćemo da budemo dobar tandem, lepo je igrati sa takvim asom - kazao je Đurđević.

Podsetili su Đurđevića da je pre 12 mgodina malo nedostajalo da se priključi mladim kategorijama Crne Gore.

- Bili smo u kampu u Plavu, mnogo igrača je bilo sa mnom tada, a koji su sada u reprezentaciji. Poznajem mnogo momaka, proces adaptacije bi trebalo da bude lak - poručio je on.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.