LEGENDARNI HRVATSKI REPREZENTATIVAC: Kad sam video Marakanu znam zašto smo izgubili 5:0! Ljudima se odsekle noge!
Foto: Printscreen/Youtube/Podcast Inkubator

tad je bio mlad igrač

LEGENDARNI HRVATSKI REPREZENTATIVAC: Kad sam video Marakanu znam zašto smo izgubili 5:0! Ljudima se odsekle noge!

Vlaović je bio jedan od bitnih igrača u čuvenoj hrvatskoj generaciji koja je bila treća na svetu na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine

Objavljeno: 13:01h

Crvena zvezda će ove godine proslaviti 30 godina od osvajanja Kupa šampiona u Bariju.

Crveno-beli su te 1991. bili najbolji u Evropi, ali nisu lako dolazi do bodova u šampionatu Jugoslavije. Teško su mečevi bili širom bivše države, pa je često tim Ljupka Petrovića teren napuštao pognute glave.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Goran Vlaović imao je priliku da igra protiv tog tima u njegovoj punoj snazi i da ih čak pobedi. Njegova sećanja na to vreme vrlo su zanimljiva.

Upravo se odlični napadač setio u "Podcastu Inkubator" priča o mečevima protiv Zvezde i bliskim susretom sa legendarnim "Žutim", Robertom Prosinečkim.

Pre sećanja na pobedu njegovog Osijeka nad Zvezdom, Vlaović se prvo seća meča u Beogradu.

- I to smo je pobedili 2:0 u Osijeku u punom sastavu. Sećam se prilično dobro tog meča, kao što se delimično sećam meča u Beogradu, koji su igrali ili malo pre ili posle onog finala (Kupa šampiona, prim. aut). Bio sam povređen i nisam išao u Beograd i ja gledam sportski pregled. Meni u glavi neće biti nikoga, ko će gledati Osijek, bezveze neka utakmica, oni su već bili sigurni na prvom mestu. Znam već da smo izgubili 5:0. Kamera se diže, ja vidim sve puno! Pun stadion, puna Marakana! Rekoh e sad mi je jasno što smo mi ovako izgubili! Odsekle se noge ljudima kad su došli - priseća se Vlaović proleća 1991. godine.

Goran Vlaović
foto: EPA/Antonio Bat

On je potom pričao o pobedi Osijeka nad timom koji će nedugo zatim postati prvak Evrope i gledanja Roberta Prosinečkog izbliza.

- Ali da se vratimo na ovo u Osijeku. "Gradski vrt" je bio dupke pun i doslovno su ljudi padali tad, toliko je publike bilo... Ta pobeda je bila fantastična. Dao sam neki polu-gol, jer me lopta pogodila i promenila smer. Sećam se s te utakmice najviše Roberta Prosinečkog. Igrao sam nekog polušpica i onda sam često morao malo i da pripazim na njega. Čovek kao navijen trči. Da jednom loptu, trči napred, daj mi je nazad, pa je uzme... Koliko ovaj može da trči... Kakav je ovo igrač, je l' moguće da je Ćiro rekao da nikad neće postati igrač? - rekao je Vlaović smejući se.

Vlaović je u reprezentaciji Hrvatske upisao 52 nastupa i postigao 15 golova, a bio je i deo selekcije koja je 1998. godine stigla do trećeg mesta na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

(Espreso / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.