NOVI REPREZENTATIVAC SRBIJE DOGOVORIO TRANSFER: Posle Piksijevog poziva prodat za 8 miliona! I Zvezda dobija deo!
Foto: EPA/Luca Zennaro

gotovo

NOVI REPREZENTATIVAC SRBIJE DOGOVORIO TRANSFER: Posle Piksijevog poziva prodat za 8 miliona! I Zvezda dobija deo!

Prema informacijama s Apenina dogovor je postignut

Objavljeno: 11:32h

Najlepši dani u karijeri za Ivana Ilića. Novopečeni reprezentativac Srbije koji je dobio debitantski poziv u seniorsku reprezentaciju od novog selektora Dragana Stojkovića Piksija trebalo bi na leto da postane igrač u potpunom vlasništvu Verone.

Italijanski mediji javljaju da su čelnici Verone uspeli da se dogovore sa upravom Mančester Sitija o otkupu srpskog veziste i to po manjoj ceni nego što je u klauzuli o pozajmici bilo navedeno.

Naime, letos kada je dolazio na jednogodišnju pozajmicu u Italiji Siti je napravio ugovor da Verona može da otkupi Ilića po ceni od 12.000.000 evra.

Ivan Ilić
foto: EPA/Luca Zennaro

Međutim, u Veroni taj novac nemaju pa su ušli u pregovore i iskoristili kao adut specifične uslove u svetu zbog pandemije koronavirusa koja je prouzrokovala i velike finansijske gubitke u fudbalu, pa su tako dogovorili otkup za samo 8 miliona evra uz mogući bonus od 500.000.

Za sada Italijani ne javljaju da li će u ugovor o otkupu sadržati i klauzulu da Mančester Siti ima pravo preče kupovine kada jednog dana Ivan Ilić bude sazreo za veći klub i velika dela.

U Veroni sigurno zadovoljno trljaju ruke jer znaju da je reč o igraču koga bi za godinu ili dve dana mogli da prodaju nekom od najvećih klubova po višestruko većoj ceni nego što će ga oni platiti.

Inače, od tog transfera će koristi imati i Crvena zvezda, a osim kompenzacije koja joj sleduje po pravilima FIFA, očekuje se da stigne i bonus od transfera, pa bi na račun crveno-belih trebalo da legne između 700 i 800 hiljada evra.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.