DRULOVIĆ OPLEO PO FSS-U: Oko Saveza uvek imate „lobi“, ljude koji „buše“ ekipu!
Foto: Dragan Kadić

OTVORIO DUŠU

DRULOVIĆ OPLEO PO FSS-U: Oko Saveza uvek imate „lobi“, ljude koji „buše“ ekipu!

Imamo primer i Baneta Ivanovića, koji se povukao, a nikada nije objasnio šta se desilo

Objavljeno: 16:44h

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije i Partizana Ljubinko Drulović, govorio je za Meridian sport o stanju u načem savezu, takođe je prokomentarisao izbor novog selektora.

Prošle nedelje Dragan Stojković Piksi je zvanišno postao novi selektor Srbije, a na tu temu je Drulović započeo razgovor:

– Za početak, treba poželeti sreću selektoru. Uvek pokušavam da budem realan, te da uvek kažem ono što stvarno mislim. Imam iskustva i kao bivši reprezentativac i kao bivši selektor, dosta dobro znam kako se stvari odvijaju i zato mislim da će u kvalifikacijama biti jako teško.

– Ipak, verujem da je Piksi dobro razmislio pre nego što je došao na funkciju selektora, jer svi znamo da je trenutna situacija jako teška, pre svega zbog stanja u Savezu. Takođe, ne možemo reći da smo mi favoriti u ovoj grupi, jer imamo Portugal, koji je u poslednjih četiri ili pet godina izrastao u ozbiljan tim – smatra Drulović.

Ljubinko Drulović
foto: Filip Plavčić

Potom se dotakao i spiska koji je Stojković objavio u petak, na kome nije bilo Luke Milivojevića, koji je potom objavio da se povlači iz reprezentacije. Taj potez je Drulović prokomentarisao tako da je savez uspeo da otera Luku iz nacionalnog tima:

– Pa, zašto svi ne iznesu „prljavi veš“, ako je to rešenje? Ljudi uvek idu linijom manjeg otpora. Luka je čak i izgovorio mnoge stvari koje su se dešavale, ali i dalje ne znamo imena. Imamo primer i Baneta Ivanovića, koji se povukao, a nikada nije objasnio šta se desilo.

– Mnogo toga se nije promenilo još od kada sam ja bio reprezentativac. To je šteta, jer nismo izvukli pouke. Svaki selektor koji je imao odrešene ruke i koji je radio pošteno – napravio je rezultat. Antić, Paunović, ja, gledali smo interes srpskog fudbala.

Legendarni trener koji je sa omladinskom reprezentacijom postao prvak Evrope u Litvaniji 2013. godine je spreman da kaže sve šta se dešava u savezu:

– Oko Saveza uvek imate „lobi“, ljude koji „buše“ ekipu i koji stvaraju lošu atmosferu, gledaju sve negativno i čini vam se kao da oni ne žele dobro srpskom fudbalu – rekao je Drulović, a onda naveo i konkretan primer:

– Predsedniku Saveza, Tomislavu Karadžiću, tada sam rekao „Dajte mi šansu, ako me ostavite – garantujem Vam da idemo u Francusku 2016. godine“. I nikada mi neće biti jasno zašto su umesto mene, koji je tada poznavao srpski fudbal i spolja i iznutra, doveli jednog Dika Advokata – iskren je Drulović.

Veljko Paunović, Ljubinko Drulović
foto: Starsport©

Kaže da je odmah znao da dolazak Dika Advokata 2015. neće izaći na dobro:

– Pa, kada sam pogledao prvu utakmicu reprezentacije, protiv Francuske u Beogradu, rekao sam da od toga nema ništa. Ja jesam bio selektor-stranac u nekim zemljama, ali za naš mentalitet – stranac nikada ne može da bude selektor. To je jako teško - zaključio je Drulović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.