BEN OTVORIO DUŠU: Nisam ni sanjao da ću doći i zavoleti Srbiju, najbolje partije pružam u ZVEZDI!
Foto: Starsport©

Ljubimac navijača

BEN OTVORIO DUŠU: Nisam ni sanjao da ću doći i zavoleti Srbiju, najbolje partije pružam u ZVEZDI!

Ben je golom protiv Čukaričkog postigao 60. pogodak za crveno-bele i ima isti učinak kao Ričmond Boaći kada su u pitanju strani fudbaleri

Objavljeno:

Reprezentativac Komorskih Ostrva i napadač Crvene zvezde, El Fardu Ben je u pobedi nad Čukaričkim 2:0 postigao gol i iznudio penal koji je realizovao Aleksandar Katai.

Jedan od najboljih stranaca u istoriji Zvezde govorio je o svom detinjstvu prvedenom na Komorima i u Francuskoj.

- Imao sam skromno, ali srećno detinjstvo. Odrastao sam uz majku i dve sestre. Imam ih četiri. Posebno sam bio vezan za jednu koju je baka odvela da živi sa njom u Francusku. Često sam im išao u posetu. Kad sam polagao testove za upis na koledž, otac je predao starateljstvo baki kako bih mogao da napustim ostrvo i počnem život u Evropi sa njom i sestrom - rekao je Ben za klupsku televiziju.

El Fardu Ben
foto: Starsport©

U Francuskoj je igrao za Avr, a najviše utakmice zabeležio je nastupajući za niželigaša Van. Ističe da tada nije ni slutio kakva ga karijera čeka.

- Na ostrvu nisam ni mogao da zamislim da ću bilo gde da odem, a tek ne da ću da najbolje igre pružim u Srbiji. Nisam mogao ni da sanjam da ću da budem u toj zemlji i da ću tu da živim, da mi bude tako lepo. Celog detinjstva sanjao sam da postanem profesionalni fudbaler, mnogo sam radio na tom putu. Došao sam u Francusku sa tim ciljem.

Malo ko zna da je Benov otac bio fudbaler, a sin ga je sa velikim zadovoljstvom gleda na terenu.

- Mnogo sam voleo da idem da gledam kako to radi, čitavo detinjstvo bilo mi je vezano za fudbal i uvukao mi se pod kožu. U mojoj zemlji imamo običaj da igramo na plaži, tako sam počeo.

162. Večiti derbi, El Fardu Ben, Slobodan Urošević
foto: Starsport©

Krilni napadač Zvezde ne krije da i danas voli da odigra fudbal na pesku. Kao dečak znao je da beži iz škole kako bi jurio za loptom.

- Poseban je osećaj igrati na plaži, obožavam to. Pogledajte brazilske fudbalere, njima znači što su tako krenuli. Nekada sam propuštao časove arapskog jezika da bih igrao fudbal. Ipak, najviše vremena sam provodio sa porodicom. Moj otac je bio organizator tradicionalnog plesa izvođenog vikendom, to zna da traje puna dva dana. Samo smo pevali i plesali - poručio je Ben.

Podsetimo, golom protiv Čukaričkog ovaj 31-godišnjak je postigao 60. pogodak za crveno-bele i ima isti učinak kao Ričmond Boaći kada su u pitanju strani fudbaleri koji su postigli najviše govola u istoriji kluba sa stadiona "Rajko Mitić".

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.